Peste 70 de elevi din 15 județe au participat la a treia ediție a concursului național „Zidarul Priceput”, susținut de Holcim România
București, 11 mai 2017 – În perioada 9-11 mai, 72 de elevi din cadrul a 15 colegii tehnice din țară au participat la concursul „Zidarul Priceput” desfășurat la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” din București și organizat cu susținerea Holcim România.
Concursul „Zidarul Priceput” a fost organizat de către colegiile tehnice la nivel local, cu sprijinul Holcim România, pornind de la succesul programului „Școala Zidarilor”, inițiativă lansată de companie în anul 2011. Prin Școala Zidarilor, Holcim urmărește pregătirea următoarei generații de zidari calificați prin cursuri de instruire și transfer de expertiză tehnică.
Programul „Școala Zidarilor” și concursul național „Zidarul Priceput” au pornit de la nevoia acută la nivel național de zidari calificați (mai puțin de 6.000 de zidari calificați lucrează în România), a lipsei unui sistem educațional de școli profesionale care să ofere suficientă forță de muncă calificată profesional, a ofertei reduse de astfel de cursuri și a lipsei de cunoaștere cu privire la practicile de lucru corecte în construcții.
În cei cinci ani de derulare a programului „Școala Zidarilor”, Holcim România a instruit și certificat în competențele meseriei de zidar peste 500 de absolvenți din cadrul a 18 colegii tehnice din 17 orașe din România. În cadrul sesiunilor de instruire, participanții au luat parte la cursuri teoretice și lucrări practice susținute de cadre didactice și specialiști tehnici ai Holcim România.
„Acordăm o atenție deosebită aspectului pregătirii profesionale atât în cadrul companiei, cât și în domeniul în care activăm. De aceea, concursul național „Zidarul Priceput” este atât de important pentru Holcim România, fiind felul în care încercăm să pregătim următoarea generație de profesioniști, de care avem mare nevoie la nivel național. Prin transferul de cunoștințe și prin oferirea condițiilor necesarea învățării acestei meserii de către elevi, reușim să creștem împreună și să dezvoltăm în mod sustenabil o arie profesională esențială, pentru ca România să construiască mai bine”, a declarat Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabilă, Holcim România.
Ediția din acest an a competiției „Zidarul Priceput” a strâns la start elevi ce studiază calificările „Tehnician în construcții și lucrări publice” și „Tehnician desenator în construcții și instalații”. Pe parcursul celor două zile de concurs, cei 72 de elevi au susținut o probă teoretică și una practică, prin care le-au fost evaluate competențele. Ambele probe au fost coordonate de reprezentanții Colegiului Tehnic „Anghel Saligny”, Universității Tehnice de Construcții București si Holcim România.
Despre Holcim România
Holcim (România) S.A., care activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România, deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 14 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti. Holcim are aproximativ 800 angajați în România. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul companiei la și pagina de Facebook.
Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim în 2015. Având peste 180 de ani de experiență combinată, Grupul rezultat în urma fuziunii își propune să intre într-o nouă eră de tehnologii și inovații de vârf în industria materialelor de construcții, pentru a face față provocărilor secolului 21.