Sustenabilitate

 

Promisiunea noastră pentru sustenabilitate

 

Holcim România, prin strategia locală de sustenabilitate, susține angajamentul asumat la nivel de Grup de a deveni o companie NET ZERO și de a conduce tranziția către construcții cu emisii scăzute de carbon, promovând totodată o economie circulară, de la resurse alternative de materii prime si energie pentru procesele de producție, la reciclarea betonului.

 

 

Vizualizează aici strategia de sustenabilitate a Grupului Holcim

Pilonii pe care ne construim sustenabilitatea

Protejarea climei

Punem acțiunea climatică în inima strategiei noastre, pentru a construi un viitor cu NET ZERO emisii pentru oameni și planetă, contribuind la angajamentul “Net Zero Pledge”.

Economie circulară

Urmăm principiile economiei circulare „Redu. Reutilizează. Reciclează” pentru a construi mai mult cu mai puține resurse naturale și pentru a conserva ecosistemele. Reducem utilizarea de resurse naturale, prin reutilizarea deșeurilor ca resurse alternative de materii prime și energie, oferind totodată o soluție problemei deșeurilor generate de societatea umană.

Protejarea naturii

Optimizăm și prevenim utilizarea apei proaspete, diminuăm riscurile poluării sau epuizării ei, în special în zonele cu deficit de apă. Protejăm biodiversitatea.

Oameni și comunități

Ne dezvoltăm împreună cu oamenii și comunitatile din care facem parte, promovând drepturile omului și bunastarea tuturor.

 

MAI MULTE INFORMAȚII

Sisteme de management integrat

Holcim România, prin angajamentul său de a promova, menține și aplica o politică integrată de calitate, mediu, SSM și de achiziționare / utilizare responsabilă a materiilor prime, răspunde cerințelor standardelor de referință internaționale și nivelului de excelență aferent grupului internațional din care face parte.

Raportări și anunțuri publice de mediu

Oferim părților interesate informații de interes public privind mediul și performanța noastră în domeniul sustenabilității.

Povești de succes

Punem sustenabilitatea în centrul strategiei noastre, de aceea facem acțiuni concrete prin care să stimulăm tranziția la un mediu construit mai verde.