Peste 500 de elevi din Câmpulung și Boteni beneficiază de calculatoare noi, în urma amenajării a două laboratoare de informatică de către Holcim

 

Câmpulung, 13 decembrie 2017 - Elevii de la Școala Gimnazială Nanu Muscel din Câmpulung și Școala Gimnazială Petre Țuțea din Boteni se bucură începând cu luna noiembrie de câte un laborator de informatică modern, ce le oferă posibilitatea de a obține rezultate deosebite în școală, precum și la concursurile și olimpiadele școlare județene și naționale.

”Trăim într-o perioadă în care mediul digital nu poate fi ignorat, în special atunci când vorbim de pregătirea noilor generații. Tocmai din acest motiv, este necesar ca școlile să le pună la dispoziție celor tineri toate uneltele de care au nevoie pentru a învăța și, de ce nu, de a excela în domenii precum informatica. Suntem alături de comunitățile în care ne desfășurăm activitatea și susținem educația elevilor prin proiectele pe care le derulăm, contribuind astfel la dezvoltarea pe termen lung a elevilor, cea mai de preț resursă a viitorului”, declară Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabilă Holcim România.  

Investiția actuală realizată de Holcim România pentru dotarea laboratoarelor de infromatică, în valoare de circa 39.000 de euro, constă în 58 de calculatoare (desktopuri) moderne și accesibile copiilor, două proiectoare cu ecran de proiecție, materiale electrice corespunzătoare necesare instalării calculatoarelor în siguranță și mobilier pentru sălile de clasă.

”Datorită Holcim, avem acum un laborator nou de informatică pentru elevii noștri, care ne va ajuta să ne îmbunătățim performanțele și să ne pregătim pentru viitor. Acest laborator ne ajută foarte mult în activitatea noastră școlară, dar și extrașcolară”, menționează Mirela Cîrstina, Directorul Școlii Gimnaziale „Petre Ţuţea” din Boteni.

De-a lungul timpului, elevii celor două școli au avut performanțe apreciabile, atât la clasă, cât și la concursurile de specialitate la care au participat. Iar acum vor putea să obțină rezultate și mai bune, deoarece au posibilitatea să învețe informatica în condiții moderne. 

”Noul cabinet de informatică este un loc ce îi atrage pe elevi, un loc de interacțiune electronică dirijată și constructivă. Holcim a reușit să vină în întâmpinarea nevoilor noastre exact la momentul oportun, adică în anul școlar în care Informatica a devenit disciplină obligatorie pentru ciclul gimnazial”, adaugă Steluța Popescu, Directorul Școlii Gimnaziale ”Nanu Muscel” din Câmpulung.

Unul dintre pilonii Planului 2030 ai Holcim România este sprijinirea comunităților locale, iar, în comunitatea din zona Câmpulung, Holcim România a dezvoltat deja o serie de proiecte pentru dezvoltarea și educarea tinerei generații. Printre acțiunile derulate la nivel local de companie în ultimii ani se numără programul Atelierele Holcim sau Drum Sigur - ABCdar Rutier, inițiativa de educație rutieră a copiilor din comunitățile rurale.

Despre Holcim România

Holcim (România) S.A., care activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România, deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare, 14 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi terminale de ciment în Bucureşti, Turda și Roman. Holcim are aproximativ 800 angajați în România. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul companiei la și pagina de Facebook.

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim în 2015. Având peste 180 de ani de experiență combinată, Grupul rezultat în urma fuziunii își propune să intre într-o nouă eră de tehnologii și inovații de vârf în industria materialelor de construcții, pentru a face față provocărilor secolului 21.