One Herăstrău Plaza, complexul rezidențial premium dezvoltat cu soluții Holcim, desemnat la gala CIJ Awards drept cea mai bună dezvoltare rezidențială de lux

 

Situat într-una dintre cele mai verzi zone din București, One Herăstrău Plaza este un complex rezidențial premium, poziționat excelent în apropierea zonei de business a orașului, dar și la câteva minute de magazine și centre comerciale.

PROVOCAREA

Proiectul a avut nevoie de soluții ce conferă proprietăți îmbunătățite betonului întărit, plasat în medii umede, de betoane ce asigură o evoluție mai lentă a dezvoltării rezistenței și o degajare de căldură mai mică, dar și de unele cu rezistență mare la compresiune și întindere. 

SOLUȚIA

Holcim a furnizat constructorului betoane speciale din gama Ultra, cu durata de viață îndelungată, folosite pentru structuri inginerești complexe și în construcții de mare înălțime, betoane speciale recomandate pentru elemente masive, dar și betoane pentru fundații speciale, potrivite pentru coloane, pereți mulați şi alte tipuri de lucrări care necesită un beton fluid.

REZULTATUL

Dezvoltarea a obținut de la Romania Green Building Council certificarea “Green Homes” - care marchează norme superioare de performanță și sustenabilitate.
Desemnată drept cea mai bună dezvoltare rezidențială de lux din 2019 la gala CIJ Awards, One Herăstrău Plaza a primit și în 2020 premiul pentru Dezvoltarea Rezidențială a Anului la Gala Premiilor SEE Real Estate Awards.