Incurajarea adoptarii stilului de condus preventiv de catre conducatorii auto

 
 

Managementul consecințelor: Recunoaștere pentru șoferii disciplinați în trafic

Colegii noștri de la departamentele Logistică Ciment, Betoane și Agregate, Sănătate și Securitate au organizat la sfârșitul anului trecut o serie de evenimente festive, în cadrul cărora au fost premiați cei mai buni șoferi care transportă produsele Holcim și produse pentru Geocycle, în toată țara. Ei au parcurs anul trecut milioane de kilometri fără incidente, iar comportamentul disciplinat în trafic și respectarea regulilor și procedurilor Holcim le-au adus, la final de an, recunoaștere și apreciere pentru activitatea desfășurată. Scopul acestor acțiuni a fost acela de a-i încuraja și susține pe partenerii noștri din transport să își asume valorile și obiectivele Holcim legate de siguranță. 

Selecția premianților s-a făcut pe baza datelor din sistemul de monitorizare, IVMS (In Vehicle Monitoring System), criteriile fiind: respectarea limitei de viteză, încadrarea în timpii de conducere și purtarea centurii de sigurantă.

Ca parte a demersurilor Holcim pentru îmbunătățirea siguranței rutiere, în trimestrul al doilea din 2016, departamentul Logistică Ciment a dezvoltat un program de Management al consecințelor pentru șoferi, care vizează pe de o parte recunoașterea și recompensarea meritelor, iar pe de altă parte impunerea unor sacțiuni pentru comportamentele care încalcă regulile de Sănătate și Securitate, atât în trafic, cât și la punctele  de lucru Holcim și ale clienților noștri. La finalul lunii decembrie 2016, divizia de Betoane și Agregate a adoptat de asemenea acest program, care se adresează atât șoferilor, cât și angajatorilor lor (transportatorii).  În anul 2017, programul de recunoaștere a comportamentului preventiv în trafic, vine cu premii atractive pentru șoferii care transportă mărfuri Holcim și demonstrează o abordare sigură la volan.

Atât șoferii, cât și angajatorii lor au apreciat inițiativele Holcim dedicate conducerii preventive, iar evenimentele de la finalul anului trecut au reprezentat o ocazie în plus pentru noi angajamente de viitor cu privire la siguranța în trafic, obiectivul Holcim -  zero accidente - fiind deja împărtășit și asumat și de partenerii noștri.

Drumuri bune și în 2017!

 

Regulament campanie - incurajarea unui stil de condus preventiv de catre conducatorii auto care transporta produse Holcim