Grupul Holcim România și Fundația Leaders încheie cu succes ediția a II-a a proiectului „Exploratori de viitor”

 

În 2022, 25 de tineri din Câmpulung Muscel au fost îndrumați în alegerea carierei, și-au dezvoltat competențele de leadership pe care au avut ocazia să le aplice în cadrul a trei proiecte pentru comunitatea locală.
 

Image
1.jpg


Grupul Holcim România împreună cu Fundația Leaders anunță încheierea proiectului „Exploratori de viitor”, ediția locală, Câmpulung Muscel, 2022. Programul reprezintă un spațiu educațional în care 25 de elevi de liceu și-au dezvoltat competențe de leadership și au primit îndrumare din partea unor practicieni de succes în vederea alegerii carierei potrivite. Acest demers are loc concomitent în comunitățile de liceeni din Buzău, Bihor și Municipiul București.
 

„Exploratori de viitor” s-a desfășurat în două etape, în perioada aprilie - octombrie 2022.


În prima etapă, reprezentanți ai Fundației Leaders împreună cu specialiști din cadrul Holcim au ajutat elevii de liceu să identifice posibile direcții de carieră, pornind de la aptitudinile și interesele lor. În acest sens, cursanții au completat un chestionar de orientare vocațională, au participat la două ateliere online de orientare în carieră și la un eveniment inspirațional, cu 10 invitați din partea Holcim. În cadrul acestei etape, 50 de liceeni din Câmpulung Muscel și-au descoperit posibilele direcții de carieră. Dintre aceștia, 25 de elevi au fost selectați în etapa a doua a proiectului.
 

„<<Exploratori de viitor>> este un proiect educațional adresat elevilor de liceu din Aleșd (Bihor), Oradea, Câmpulung Muscel, București și Buzău. Pe întreg parcursul programului, liceenii sunt sprijiniți să își dezvolte abilitățile de leadership, să-și identifice punctele forte și implicit să-și găsească drumul în carieră. Nu în ultimul rând, ei au posibilitatea de a dezvolta și implementa proiecte sustenabile, cu impact pozitiv la nivelul comunităților din care fac parte. Acest proiect vine ca o continuare firească a implicării noastre în dezvoltarea pe termen lung a tinerilor din comunitățile noastre”, a declarat Alina Cristea, Manager CSR și Proiecte Educaționale în cadrul Grupului Holcim România.


Exploratorii-participanți au implementat trei proiecte în comunitate, concepute pe baza nevoilor identificate de ei în comunitățile locale.


Dezvoltarea proiectelor comunitare reprezintă etapa proiectului în care participanții, ghidați de către membrii echipei Holcim, adresează nevoi ale comunității locale în timp ce transpun în practică și validează informații și abilități dezvoltate în cadrul workshop-urilor cu experții Fundației LEADERS.
 

Proiectele dezvoltate de către participanții ediției a doua sunt: 

●    Adoptă un suflet de explorator - elevii implicați în proiect au pornit de la dorința de a ajuta animalele fără stăpân din Câmpulung. Astfel, ei au inițiat o campanie de conștientizare, încercând să-și determine apropiații să adopte animale de la adăpostul local. De asemenea, aceștia au creat un material informativ despre cum îți îngrijești corect animalul de companie, pe care l-au prezentat elevilor de la Școala Gimnazială „Nanu Muscel”.
●    Explore & Clean - proiectul a pornit de la nevoia liceenilor implicați de a avea parcuri mai curate în care să-și petreacă timpul liber. Astfel, aceștia au organizat o campanie de ecologizare a Parcului Krețulescu, recrutând voluntari din rândul colegilor și prietenilor lor pentru ajutor. Liceenii au reușit să strângă 18 saci de gunoi.
●    Imaginea orașului - echipa de proiect a identificat și adresat nevoia câmpulungenilor de a-și aprecia mai mult orașul și frumusețile lui. Astfel, adolescenții au creat o serie de 10 videoclipuri informative despre clădiri locale valoroase din punct de vedere istoric din Câmpulung pentru care au generat coduri QR care se regăsesc pe o pancartă ce urmează să fie amplasată în oraș cel puțin până în perioada sărbătorilor de iarnă. Mai mult decât atât, cu susținerea mentorului echipei și al părinților, tinerii au construit un panou de poze, cu inscripția „Eu iubesc Câmpulung”, ce a fost amplasat în piața primăriei, pentru a încuraja locuitorii și turiștii să facă poze acolo, oferind astfel posibilitatea promovării orașului în mod organic pe rețelele de socializare. 
 

Image
2.jpg

 

Cei 25 de absolvenți ai etapei a II-a a proiectului au primit certificarea în leadership intitulată “Knowing Yourself” care atestă dezvoltarea a nouă competențe cheie și au obținut acces la comunitatea de absolvenți Leaders, formată din peste 35.000 de tineri.


„Exploratori de viitor are la bază modelul de leadership dezvoltat de fundația LEADERS, care se găsește la intersecția a trei elemente: menire, colaborare și gândire sistemică.
Prin intermediul proiectului, avem ocazia să sprijinim 200 de tineri din cele cinci localități să își o dezvolte o serie de competențe de leadership esențiale pentru secolul XXI. Misiunea Leaders, aceea de a forma lideri responsabili la toate nivelurile, este dusă mai departe prin intermediul proiectului Exploratori de viitor, adăugând pe hartă, orașele Buzău și București”
, a declarat Beatrice Alexandrescu, Director Executiv, Fundația LEADERS.

 

 

Image
3.jpg
Image
4.jpg

 

Despre Fundația LEADERS

Fundația LEADERS este un accelerator de experiențe și inspirație: declanșăm potențialul tinerilor și formăm lideri responsabili și vizionari, începând cu anul 2000. Fundația LEADERS este organizația care susține oamenii cu valori și principii și prin programele de leadership, Explore, Experience și Challenge, desăvârșește procesul de formare a liderilor la toate nivelurile.