Strategia noastra de sustenabilitate

 
 

Obiectivul LafargeHolcim este de a crea valoare împărtășită cu societatea, prin patru direcții cheie de acțiune: protejarea climei pe tot parcursul lanțului de construcție, dezvoltarea de produse și soluții inovatoare pentru eficiența energetică a clădirilor, promovarea unui model de afaceri care conservă și optimizează resursele naturale și susținerea dezvoltării comunităților.

Crearea de valoare impartasita cu societatea

 • Leadership in ceea ce priveste nivelul emisiilor de CO2 in randul companiilor internationale majore
 • Generarea, monitorizarea si raportarea economiilor de gaze cu efect de sera (GES) pe tot parcursul lantului valoric, pe baza unui portofoliu sustenabil
 • Implicare proactiva alaturi de toate partile interesate, de la toate nivelurile
 • Aplicarea standardelor de performanta sociala si de mediu si a principilor de transparenta, atat la nivel intern cat și in intregul lant de aprovizionare
 • Cooperarea cu alti lideri din lantul valoric al constructiilor pentru a dezvolta noi solutii
 • Dezvoltarea unei culturi de incluziune la locul de munca si a unor programe de dezvoltare a angajatilor
 • Drepturile omului, imbunatatirea vietii oamenilor, dezvoltarea comunitatii
 • Fabricarea de cimenturi cu emisii reduse de CO2
 • Agregate reciclate care includ deseuri din demolari
 • Solutii de betoane durabile (ex. beton permeabil, sisteme si solutii izolante din beton, beton cu emisii reduse de CO2, beton cu continut reciclat ridicat)
 • Cresterea calitatii vietii prin modele de afaceri incluzive
 • Furnizarea serviciului de „Geocycle” si cresterea utilizarii biomasei
 • Implementarea unui management activ al bazinelor hidrografice si al utilizarii apei si livrarea de apa comunitatilor din zonele cu deficit de apa
 • Implementarea unui sistem robust si unitar de reabilitare si management al biodiversitatii in toate carierele

 

Planul 2030

Planul 2030 se concentrează pe 4 domenii prioritare în care putem să avem cea mai importantă contribuție

În cadrul Grupului LafargeHolcim ne dorim să facem o schimbare pozitivă prin modul responsabil în care ne desfășurăm activitatea. Prin urmare, am creat Planul de sustenabilitate pentru 2030.

Ținta noastră este să generăm o treime din veniturile Grupului prin "Soluții pentru 2030" - un portofoliu de produse și servicii cu performanță îmbunătățită în ceea ce privește sustenabilitatea, iar ambiția noastră este ca acest plan să devină realitate în următorii 10 ani.

Planul 2030 depășește cadrul propriilor noastre activități și se adresează întregii industrii, concentrându-se pe cele 4 domenii prioritare în care putem să avem cea mai importantă contribuție.

1. Schimbări climatice  

Industria noastră este esențială; materialele de construcții sunt utilizate pentru infrastructura, locuințe, clădiri publice și comerciale în întreaga lume.

2. Economia circulară      

Resursele naturale sunt din ce în ce mai reduse. În ceea ce privește deșeurile, noi vedem soluții pentru această problemă. Inovăm și dezvoltăm noi modalități sustenabile de a valorifica deșeurile și de a crea produse care pot fi utilizate dincolo de scopul lor inițial.

3. Apă și natură    

Deficitul de apă este una dintre problemele majore cu care se confruntă planeta noastră, iar noi avem nevoie de apă pentru fabricarea produselor. De aceea, misiunea noastră este să reducem cantitatea de apă necesară proceselor de producție și să o utilizăm în mod responsabil. În zonele cu resurse limitate de apă, oferim comunităților și ecosistemelor mai multă apă decât preluăm din natură. În plus, avem grijă de biodiversitate în toate zonele în care ne desfășurăm activitatea.

 4. Oameni și comunități          

Creșterea demografică și extinderea urbanizării schimbă modul în care trăim și lucrăm. Securitatea și Sănătatea în Muncă se află, în continuare, în centrul tuturor acțiunilor noastre. De asemenea, avem o contribuție importantă la realizarea unei schimbări în bine oferind comunităților materiale de construcții pentru locuințe sigure și durabile, la prețuri accesibile. Mai mult, luptăm pentru corectitudine prin adoptarea unei poziții ferme împotriva corupției și discriminării la locul de muncă.

Planul 2030 se concentrează pe modalitățile în care putem îmbunătăți sustenabilitatea operațiunilor noastre și propune soluții inovatoare pentru clădiri și infrastructuri durabile. 

Răsfoiește broșura ce descrie Planul 2030.

Prin Planul 2030 construim viitorul.