Un proiect rezidențial modern cu infrastructură solidă, cu o arhitectură actuală, capabil să reziste testului timpului

 

La numai 15 minute de București, Riverside Residence este un complex rezidențial modern recomandat în special celor care doresc să trăiască departe de agitația orașului, în mijlocul unei comunități autonome și durabile, cu spații verzi generoase, facilități sportive și loc de joacă pentru copii.

Efectele folosirii betonului Artevia Exposed 

  • A fost redusă emisia de CO2 cu o cantitate egală cu cea absorbită într-un an de 134 de copaci 
  • A fost evitată emisia de gaze cu efect de seră pe care ar fi produs-o reciclarea a 7 tone de deșeuri
  • A fost diminuată emisia de CO2 cu o cantitate egală cu cea produsă de consumul a 6.88 milioane de tone de motorină.

PROVOCAREA

Dezvoltatorul se axează doar pe proiecte rezidențiale durabile, bazate pe nevoile actuale și viitoare ale pieței locale, care variază de la susținerea soluțiilor de finanțare până la standarde ridicate de viață. Pe lângă combinația dintre funcționalitate și estetică, dezvoltatorul urmărește întotdeauna construirea pe baze solide, fiind obligatorii atât calitatea construcției cât și durabilitatea soluțiilor utilizate. 

SOLUȚIA

Soluția Artevia Exposed de la Holcim a fost folosită pentru mai mult de 1.000 m2 de alei și zone pietonale. Artevia combină rezistența betonului cu aspectul estetic al agregatelor decorative, oferind un aspect durabil și natural. Nu în ultimul rând, Artevia reduce atât deșeurile generate în șantier, cât și nevoile de depozitare a materialelor în șantier. Soluția oferită de Holcim integrează atât materiale cât și execuție profesională, prin rețeaua de aplicatori agreați Holcim: Aplytec. 

REZULTATUL

Din vara anului 2022 complexul a fost îmbogățit cu un parc cu promenadă, pavată cu Artevia Exposed, betonul cu agregate expuse și cu emisii reduse de CO2. Pe lângă amprenta redusă de dioxid de carbon și estetica îmbunătățită, Artevia contribuie la economia circulară datorită conținutului său crescut de materiael reciclat, fiind o soluție care susține durabilitatea proiectului.