Soluții cu emisii reduse de CO2 și eficiente energetic pentru Amber Forest, prima suburbie completă din România

 

Pentru construcția durabilă a suburbiei complete, Amber Forest, care cuprinde peste 500 vile verzi şi 200 apartamente verzi, dezvoltate pe 31 de hectare, cu doar 15% din suprafață construită, Holcim România furnizează betonul verde ECOPact, gama de beton cu emisii reduse de carbon.

Folosirea betonului verde ECOPact a dus la reducerea emisiilor de CO2 echivalente cu 

  • Cantitatea de CO2 absorbită de 68.500 de copaci
  • Curentul electric necesar timp de un an pentru 187 de locuințe
  • Consumul a 500.000 de litri de motorină.

PROVOCAREA

Proiectul Amber Forest pornește de la o viziune care are în centrul său o comunitate, un stil de viață și un ecosistem de familii și își propune realizarea primei suburbii verzi, complete, din România. Pentru realizarea sa, dezvoltatorul Alesonor avea nevoie să integreze tehnologii de ultimă generație, astfel încât noii membrii ai comunității să se bucure azi de locuințele viitorului, printr-o investiție inteligentă: clădiri sustenabile, performante energetic, cu amprentă redusă de CO2 .

„Căutăm mereu să integrăm soluții de ultimă generație, de la parteneri care împărtășesc același angajament pentru sustenabilitate. Ne bucurăm să punem bazele unui parteneriat pe termen lung cu Holcim România și împreună să impunem un nou standard în dezvoltarea clădirilor rezidențiale responsabile.”

Alex Skouras| Managing Partner Alesonor

SOLUȚIA

Reducerea semnificativă a amprentei de CO2 încorporat a construcțiilor a fost obținută prin utilizarea gamei ECOPact, betonul verde produs de Holcim România. 

Responsabilă față de mediu, gama ECOPact combină cele mai bune calități ale betonului convențional cu performanța oferită prin reducerea amprentei de carbon a oricărei construcții cu peste 30%. Proiectul beneficiază astfel nu doar de o amprentă de CO2 redusă din punct de vedere al structurii ci și, implicit, de valori optimizate în evaluarea ciclului de viață al clădirilor.

„Ne bucurăm să putem contribui cu soluțiile noastre ECO la realizarea unuia dintre cele mai importante proiecte rezidențiale din România - Amber Forest. Astfel de proiecte ilustrează viitorul mediului construit, așa cum își dorește Holcim să fie: inovator, durabil, mai bun pentru generațiile viitoare”.

Anca Alexandru| Director Betoane Holcim România

REZULTATUL

Locuinţele Amber Forest sunt primele locuinţe din România care respectă standardul energetic NZEB, impus de Uniunea Europeană începând cu 2021. Lucrările de construcție pentru prima etapă a proiectului au fost demarate la începutul anului 2022, acesta urmând a fi dezvoltat în faze până în anul 2026. Holcim Group România furnizează pentru Amber Forest cea mai bună soluție, ECOPact, contribuind astfel la reducerea amprentei de carbon încorporat a construcțiilor. ECOPact este responsabil față de mediu, combinând cele mai bune calități ale betonului convențional cu performanța oferită de emisiile scăzute de carbon.