O combinație unică de arhitectură modernă minimalistă, peisaj natural spectaculos și soluții sustenabile de construcție

 

Greenfield Băneasa depășește definiția unui simplu complex imobiliar, fiind un mic orășel întins pe 60 de hectare de teren, din care o treime o reprezintă spațiile verzi. Este o dezvoltare de tip Smart Living gândită ca un loc al relaxării, al detașării de grijile și stresul cotidian.

Efectele soluțiilor oferite de Holcim 

  • Au fost reduse emisiile de gaze cu efect de seră echivalente cu cele generate de 10 autoturisme timp de 1 an.
  • Soluția oferită de Holcim a dus la economisirea curentului electric necesar timp de un an pentru 6 gospodării.    
  • A fost diminuată emisia de CO2 cu o cantitate egală cu cea produsă de consumul a 20.000 de litri de motorină.

PROVOCAREA

Constructorul a urmărit ca proiectul să răspundă mai multor criterii aliniate conceptului de “smart living”: eficiența costurilor, performanțe energetice ridicate, amprentă de dioxid de carbon mai mică, durabilitate, deșeuri cât mai puține și materii prime provenite din surse cât mai aproape de șantier.

SOLUȚIA

Holcim a contribuit la acest proiect cu soluții multiple.
Artevia Exposed - betoanele decorative create pentru a răspunde celor mai îndrăznețe idei de amenajare a spațiilor exterioare au fost utilizate pentru amenajarea Greenfield Plaza. 
Pentru zona rezidențială, Greenfield Băneasa, au fost utilizate betoane de înaltă performanță și Morpla Series - mortarele cu o formulă optimizată, care asigură o lucrabilitate de 48 de ore, precum și beton de înaltă performanță pentru construcții sigure și durabile. Soluțiile propuse și implementate în acest proiect au emisii de CO2 mai mici decât cele mai bune alternative ale lor și au fost produse cu materii prime utilizate în mod responsabil.
 
REZULTATUL

Holcim a contribuit esențial la realizarea unui proiect cu o amprentă redusă de dioxid de carbon și o performanță energetică ridicată, proiectat pentru obținerea calificativului BREEAM Excellent.