Numărătoarea inversă: mai sunt 50 de zile pentru a vă înscrie în competiția construcțiilor durabile cu premii în valoare de 2 milioane de dolari

 

Participanții care doresc să se înscrie la cea de-a cincea ediție a Premiilor Internaționale LafargeHolcim o pot face până pe 21 martie 2017. Competiția își propune să premieze proiecte aflate într-un stadiu avansat în ceea ce privește proiectarea din domeniile: arhitectură, construcții și inginerie civilă, arhitectură peisagistică și design urban, precum și tehnologia materialelor, produselor și construcțiilor. Competiția include și o categorie Next Generation (generația viitoare) care se adresează viziunilor și ideilor tinerilor profesioniști și studenți din domeniile relevante.

Image
csm_open_till_1adba0006b.jpg

Organizată de Fundația LafargeHolcim pentru Construcții Durabile, cea mai importantă competiție de la nivel mondial în materie de proiectare durabilă se va desfășura în paralel în cinci regiuni geografice – fiecare cu propriul juriu format din specialiști renumiți și independenți. Juriile vor fi conduse de Harry Gugger (Europa), Ray Cole (America de Nord), Angelo Bucci (America Latină), Nagwa Sherif (Africa Orientul Mijlociu) și Donald Bates (Asia Pacific).

Două categorii cu cerințe diferite

Principala categorie din cadrul competiției se adresează arhitecților, proiectanților, inginerilor, deținătorilor de proiecte, constructorilor și firmelor de construcție care vin cu răspunsuri sustenabile în ceea ce privește construirea și construcțiile contemporane. Proiectele trebuie să se afle la un nivel avansat în ceea ce privește proiectarea, să aibă o probabilitate de execuție mare și să nu se fi început construcția acestora înainte de 4 iulie 2016.

Mai mult, studenții și profesioniștii cu vârsta de până în 30 de ani își pot înscrie în competiție conceptele vizionare, ideile curajoase și soluțiile ingenioase indiferent de probabilitatea de implementare efectivă a acestora.

Înscrierea în competiția online este gratuită: www.lafargeholcim-awards.org/enter
 

“Teme țintă” pentru construcții durabile

Proiectele trimise vor fi evaluate în baza a cinci „teme țintă” privind construcțiile durabile – abordând astfel sustenabilitatea dintr-o perspectivă holistică. „Temele țintă” acoperă inovația și transferabilitatea, standardele etice și incluziunea socială, performanța de mediu și a resurselor, viabilitate economică și compatibilitatea și impactul contextual și estetic.

Câștigătorii se califică la competiția Premiile LafargeHolcim la nivel global

Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul ceremoniilor de acordare a Premiilor care vor avea loc în fiecare regiune în a doua jumătate a anului 2017. Câștigătorii se califică automat în competiția Premiile LafargeHolcim de la nivel global programată în 2018. Valoarea totală a premiilor oferite în cadrul celei de-a cincea ediții a Premiilor internaționale LafargeHolcim se ridică la 2 milioane de dolari.