IFM Prover: prima fabrică verde din România, construită la Sibiu, cu soluția Holcim, ECOPact

 

Prima unitate de producție sustenabilă, cu facilități multiple, care se întinde pe 12.500 m², va beneficia, în premieră mondială, de certificarea DGNB International Gold. Proiectul include 4 hale de producție, un sediu de logistică, administrativ și de vânzări, precum și terenuri de sport și zone de relaxare pentru angajați. 

Folosirea betonului verde ECOPact a dus la reducerea emisiilor de CO2 echivalente cu 

  • Emisia de gaze cu efect de seră pe care ar fi produs-o reciclarea a 1.062 de tone de deșeuri
  • Cantitatea de CO2 absorbită de 20.811 de copaci
  • Curentul electric necesar timp de un an pentru 376 de locuințe.

Conform estimărilor făcute până la 16 august 2022, emisiile de CO2 au fost reduse cu aproximativ 312 tone iar conținutul de material reciclat a crescut la aproape 1.300 tone.

PROVOCAREA

Proiectul a avut cerințe stricte din partea beneficiarului. IFM impune ca toate fabricile sale să răspundă unor standarde uniforme de calitate și procese de siguranță, indiferent de țara unde se construiesc. În plus, strategia de sustenabilitate IFM promovează decizii și comportamente conștiente din punct de vedere ecologic. 
Noua fabrică trebuia să răspundă unor criterii tehnice de specialitate, având în vedere specificul industriei (durabilitatea structurii în condiții de exploatare specifice, diminuarea eforturilor cu mentenanța și eventuale reparații), dar și să respecte obiectivele de emisii de CO2 impuse pentru clasele de beton solicitate.

SOLUȚIA

Holcim a venit în întâmpinarea solicitărilor cu gama de betoane ECOPact – soluția optimă în acest caz, cu performanțe tehnice notabile și atribute clare de sustenabilitate.
Echipa Holcim România a dezvoltat pentru acest proiect Declarații de mediu specifice proiectului pentru clasele de beton ECOPact necesare, cu livrare din stația de betoane Holcim Sibiu. De asemenea, pentru acest proiect, a fost utilizată certificarea BES 6001, obținută de Holcim Romania. 

REZULTATUL

IFM Prover este singurul proiect industrial din județul Sibiu care a venit cu amprentă de CO2 specificată, un proiect care face parte dintr-un angajament pe termen lung și care vine în sprijinul dezvoltării sustenabile a comunității din regiune, prin crearea de 500 noi locuri de muncă doar în prima sa fază.