Holcim România susține lotul național de informatică prin dotări de ultimă generație la Colegiul Național Dinicu Golescu din Câmpulung

 

În perioada 04 – 10 mai 2018, Colegiul Național Dinicu Golescu din Câmpulung găzduiește tabăra de pregătire a lotului național de informatică. În baza parteneriatului de lungă durată creat cu instituțiile muscelene de învățământ, Holcim România susține acest eveniment prin dotarea unui laborator de informatică cu calculatoare performante necesare desfășurării activităților incluse în programul taberei.

Image
laborator_cndg.jpg

”Susținem performanța și ne bucurăm că putem contribui la pregătirea unor tineri atât de dedicați. Noile tehnologii vor avea nevoie de oameni bine pregătiți care să le dezvolte și să le folosească la capacitatea lor maximă, iar pregătirea în domeniul informaticii este un pas mai aproape de a ajunge la acest scop. Mai mult decât atât, vorbim despre tineri care ne  reprezintă țara și ne dorim ca România să fie pe primul loc atunci când vorbim de competiții de acest gen”, declară Cornel Banu, Director al fabricii de la Câmpulung Holcim România. 

 

Astfel, Holcim România a investit aproximativ 20.000 de euro în 30 de calculatoare de ultimă generație, precum și în mobilierul necesar laboratorului de informatică al Colegiului Național Dinicu Golescu. În urma sponsorizării, după încheierea taberei, toți elevii colegiului vor beneficia de laborator, două din șase clase fiind de profil informatică - intensiv.

 

”Mulţumim pentru sprijinul logistic primit de la Holcim România SA, o companie care este obişnuită cu performanţa la nivel european şi mondial, pentru elevii Colegiului Naţional "Dinicu Golescu" aflați pe drumul performanţei”, adaugă directorul colegiului - Profesor Doctor Petre Parghel.

 

În cadrul taberei participă 40 de persoane, dintre care 24 de elevi – 16 seniori și opt juniori care se pregătesc pentru următoarele competiții, alături de 16 cadre didactice cu rol de coordonatori sau evaluatori. Timp de o săptămână, tinerii pasionați de informatică vor participa la teste și sesiuni de pregătire în vederea alegerii celor mai buni reprezentanți pentru olimpiadele europene și internaționale.

Din punctul de vedere al performanței la concursuri internaționale de informatică, în zona Câmpulung studiază unii dintre cei mai talentați tineri din domeniu. În ultimii ani, aceștia au obținut distincții importante la unele dintre cele mai importante competiții, precum medalia de aur la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (Ljubljana, Slovenia – 2017), medalia de aur la Turneul Internațional de Informatică “John Atanasoff” (Shumen, Bulgaria – 2017) sau medalia de aur la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Seniori, ce a avut loc în 2016, în Cipru.