Holcim România și Oresa au încheiat oficial tranzacția privind achiziția companiei Somaco

 

Image
management_horia_adrian_ceo.jpg

Holcim România a încheiat procesul de achiziție prin care producătorul franco-elvețian de materiale de construcții preia 100% din acțiunile companiei Somaco. Achiziția a fost autorizată de către Consiliul Concurenței în luna septembrie 2019.

Astfel, începând cu data de 1 noiembrie, Holcim România urează bun venit echipei Somaco în familia de companii ce activează pe plan local și, totodată, în grupul LafargeHolcim.


”Prin achiziția Somaco marcăm intrarea pe piața materialelor prefabricate, un pas foarte important pentru diversificarea portofoliului nostru local. Iar acum vom putea veni cu soluții integrate în întâmpinarea nevoilor clienților noștri, în mai multe tipuri de proiecte. Vom lucra alături de colegii noștri din Somaco, compania menținându-și statutul de business de sine stătător, cu un brand puternic pe piață și o echipă performantă”, a declarat Horia Adrian, CEO Holcim România.

Somaco furnizează soluții prefabricate pentru structuri industriale, comerciale, logistice și rezidențiale, soluții prefabricate pentru infrastructura rutieră, electrică și de apă-canal, precum și sistemul de zidărie și termoizolație cu BCA. Compania are aproximativ 900 de angajati în cele șase unități de producție din țară: cinci fabrici de elemente prefabricate din beton în Teiuș, Timișoara, Târgoviște, Buzău, și Roman, precum și o fabrică destinată producției de BCA (beton celular autoclavizat) în Adjud.

Image
sorin_miron_somaco.jpg


„Suntem pregătiți și bucuroși să intrăm într-o nouă etapă de dezvoltare a business-ului Somaco. Vom beneficia de cunoștințele unui grup cu peste 180 de ani de experiență combinată pe piață, ceea ce ne va menține competitivi și ne va ajuta să rămânem parteneri de încredere pentru construcții inteligente”, a adăugat Sorin Miron, CEO Somaco.


La nivel local, Holcim România lucrează împreună cu companiile Geocycle România – gestionare deșeuri în vederea co-procesării acestora în cuptoarele fabricilor de ciment și StartCasa - companie ce oferă servicii de amenajări interioare, acționând ca intermediar între clientul final și designeri. 

 

 

Image
cornel_marian_oresa.jpg

„Suntem foarte bucuroși că după 11 ani de dezvoltare a companiei, Somaco a devenit parte dintr-un grup internațional puternic, LafargeHolcim. Echipa de management și angajații Somaco au muncit extraordinar și au reușit să crească firma de peste cinci ori în această perioadă, atât organic prin investiții în tehnologie și în oameni, cât și prin două achiziții strategice care au permis dublarea capacității de producție și extinderea în piețe noi. Suntem încrezători că businessul și echipa Somaco va beneficia de oportunități multiple în cadrul LafargeHolcim, iar noul acționar va beneficia de platforma extraordinară pe care o reprezintă Somaco pentru dezvoltarea de soluții și produse inovatoare și creșterea accelerată în acest segment de piață în Romania” a declarat Cornel Marian, Managing Partner ORESA.