Grupul Holcim Romania și Fundația Leaders demarează ediția 2 a proiectul “Exploratori de viitor”. În 2022 peste 200 de tineri vor fi îndrumați în alegerea carierei, își vor dezvolta competențele de leadership și le vor antrena în cadrul a 18 proiecte pentru comunitate

 

20 aprilie 2022 Grupul Holcim România împreună cu Fundația Leaders dau startul ediției a doua a proiectului educațional “Exploratori de viitor”. Destinat elevilor de liceu, proiectul are ca scop antrenarea competențelor de leadership și îndrumarea tinerilor în alegerea unei cariere.

Acest program este gratuit și urmărește participarea a 200 de liceeni. Aflat la a doua ediție, proiectul își dubleaza numarul de beneficiari direcți. Alături de localitățile Aleșd, Oradea, Câmpulung Muscel vizate în 2021, anul acesta extindem proiectul și municipiul București și Buzău.

“Exploratori de viitor” se va desfășura în două etape, în perioada aprilie - decembrie 2022. 
În prima etapă, reprezentanți ai Fundației Leaders împreună cu specialiști din cadrul Holcim vor ajuta elevii de liceu să identifice posibile direcții de carieră, pornind de la aptitudinile și interesele lor. În acest sens, cursanții vor completa un chestionar de orientare vocațională, vor participa la două ateliere online de orientare în carieră, și la un eveniment inspirațional, cu 10 invitați din partea Holcim. Cea de-a doua etapă, ce are la bază programul deja consacrat “Leaders Explore”, implică ateliere de leadership personal și al echipei, autocunoaștere, organizate online și offline. Totodată, cu sprijinul voluntarilor Holcim, liceenii își vor dezvolta abilitățile de leadership, gândind și implementând proiecte cu impact în comunitatea lor.

“Exploratori de viitor” este un nou proiect educațional adresat elevilor de liceu din Aleșd, Oradea și Câmpulung. Pe întreg parcursul programului, elevii vor fi sprijiniți să își dezvolte abilitățile de leadership, să-și identifice punctele forte și implicit să-și găsească drumul în carieră. Nu în ultimul rând, ei vor avea posibilitatea de a dezvolta și implementa proiecte sustenabile, cu impact pozitiv la nivelul comunităților din care fac parte. Acest proiect vine ca o continuare firească a implicării noastre în dezvoltarea pe termen lung a tinerilor din comunitățile noastre”, a declarat Alina Cristea, Manager CSR și Proiecte Educaționale în cadrul Grupului Holcim România.

La final, absolvenții vor primi certificarea în leadership intitulată “Knowing Yourself” care atestă dezvoltarea a noua competențe cheie și vor avea acces la comunitatea de absolvenți Leaders formată din peste 33.000 de tineri.

“Exploratori de viitor are la baza modelul de leadership dezvoltat de fundatia LEADERS care se găsește la intersectia a trei elemente: menire, colaborare și gandire sistemică. Prin intermediul proiectului, avem ocazia să sprijinim tinerii 200 de tineri din cele cinci localități să își o dezvolte o serie de competențe de leadership esențiale pentru secolul XXI. Misiunea Leaders, aceea de a forma lideri responsabili la toate nivelurile este dusă mai departe prin intermediul proiectului Exploratori de viitor, adăugând pe hartă, orașele Buzău și București”, a declarat Beatrice Alexandrescu, Director Executiv, Fundația Leaders.

Programul debutează cu o amplă campanie de atragere a tinerilor în proiect, desfășurată în liceele din localitățile vizate. Participanții vor fi aleși în baza proces de selecție format din două etape, completarea unui formular de înscriere online și un interviu individual. 

Înscrierile se pot face până la data de 16 mai. Toate detaliile pot fi găsite accesând acest link.