Actiuni de voluntariat "Impreuna pentru comunitate"

 
Renovare spatiu de joaca caminul nr. 2 "Sfanta Maria" - 10-11 aprilie, Campulung

Campania „Impreuna pentru comunitate” printr-o actiune de renovare a spatiului de joaca de la Gradinita cu Program Prelungit „Sfanta Maria” din cartierul Visoi, unde vin zilnic peste 350 de copii, o parte din ei fiind copii ai angajatilor nostri. Desi cladirea este amenajata la standarde moderne, spatiul de joaca era neintretinut si nu oferea conditii sigure de joaca pentru copii.
In zilele de 10-11 aprilie, angajatii de la Campulung s-au implicat pentru a oferi copiilor un loc de joaca complet reamenajat: au plantat pomi fructiferi, au reabilitat si reparat doua foisoare, au instalat bancute noi, au facut doua gropi de nisip, au reparat echipamentele de joaca si au instalat altele noi. De asemenea s-a nivelat toata zona si s-au inlaturat elementele ce reprezentau un pericol pentru copii (bucati de metal de la leaganele vechi, au acoperit gurile de canal etc.).

 Mai multe poze de la activitatile de voluntariat Impreuna pentru comunitate

Colectare deseuri, plantari copaci si reabilitari in zona adiacenta statiei de betoane Holcim din Chitila - 21 aprilie, Chitila

Pentru ca mediul inconjurator este fragil si are nevoie de sprijin din partea noastra, am hotarat ca in aceasta primavara sa ne aratam grija pentru zona Chitila din apropierea Bucurestiului. In cateva ore de munca in echipa, angajatii Holcim au colectat deseuri, au plantat puieti si au vopsit bordurile din aceasta zona.

Renovarea cladirii si plantare de pomi fructiferi la “Caminul pentru Persoane Varstnice”  - 28 aprilie, Craiova

“Caminul pentru Persoane Varstnice” din Craiova gazduieste aproape 200 de persoane care au nevoie de tot sprijinul nostru. Echipa Holcim din Craiova s-a mobilizat si a confectionat o rampa de acces prevazuta cu balustradă de inox, a plantat pomi fructiferi in spatiul verde, a montat banci si a amenajat locul de odihna pentru pensionari.

.

Reamenajarea spatiului verde de la Scoala Nr. 4 “Gimnaziul Europa” - 28 aprilie, Targu Mures

Peste 700 de copii merg zilnic la scoala “Europa”, o institutie simbol a orasului Targu Mures. In ultimii 100 de ani, spatiul a trecut prin intrebuintari succesive, iar timpul si-a spus cuvantul asupra starii cladirilor. De aceea am considerat  ca este momentul sa oferim o mana de ajutor si sa reamenajam spatiul verde, oferind o noua imagine pentru curtea scolii „Europa”.

Angajatii de la statia de betoane din Targu Mures au plantat puieti, au montat banci noi si au pregatit spatiul verde pentru vara: au varuit copacii si au vopsit bordurile si gardurile.

Reamenajarea curtii interioare si a spatiului de joaca de la Scoala “Ioan Bob”  - 28 aprilie, Cluj Napoca

Scoala “Ioan Bob” este una dintre cele mai vechi institutii de invatamant public care a deservit comunitatea clujeana, iar starea cladirii este insemnata de trecerea timpului. De aceea echipa Holcim de la statia de betoane din Cluj s-a mobilizat sa monteze un panou de baschet, sa reamenajeze spatiul verde, sa monteze bancute si sa vopseasca bordurile si gardurile din curtea scolii.

Colectare deseuri si plantare copaci pe raul Crisul Repede, in cartierul Rogerius - 28 aprilie, Oradea

Malul drept al raului Crisul Repede care margineste orasul Oradea este un cunoscut loc de plimbare si recreere pentru locuitorii din zona. Pentru a face clipele de relaxare mai frumoase, echipa Holcim de la statia de betoane din Oradea s-a implicat direct pentru curatarea albiei raului Crisului Repede din cartierul Rogerius, pe o lungime de 300 metri, au fost curatate de PET-uri si alte deseuri, in total colectandu-se peste 45 de saci. Angajatii au plantat arbori in apropierea Podului Sovata si au redat unui spatiu mai curat, mai verde celor peste 5.000 de locuitori ai zonei.

Plantarea a 14.000 de puieti langa fabrica de ciment din comuna Valea Mare Pravat - 30 aprilie, Campulung

Zona care margineste orasul Campulung Muscel este renumita in toata tara pentru oamenii, traditiile si privelistile sale. In aceasta primavara echipa Holcim s-a oprit la sud vest de fabrica de ciment din comuna Valea Mare Pravat, unde pe o suprafata de 1,1 hectare, a plantat 14.000 de puieti, pentru ca toata comunitatea sa respire un aer mai curat.
Echipa de voluntari de la Campulung a trasat randurile pe terenul arat in prealabil si a sadit puietii. In zona fostei cariere de argila au mai fost plantati in ultimii ani si 10.000 de puieti.

Colectare deseuri pe malul raului Bega in zona adiacenta statiei de betoane - 12 mai, Timisoara

Echipa Holcim din Timisoara, a hotarat sa ofere sprijin comunitatii si sa redea canalului Bega frumusetea sa naturala.
Angajatii s-au implicat intr-o actiune de colectare a deseurilor de pe malurile raului si de pe strada Canalul Bega, pentru a reda un spatiu mai curat si mai verde locuitorilor din zona.
Ei au reusit sa colecteze selectiv 12 saci de deseuri reciclabile si nereciclabile, fiind acoperita o zona de 1,5 km de-a lungul drumului. Sacii de deseuri au fost preluaţi ulterior de catre compania RETIM Timisoara.

Colectare deseuri in zona impadurita din cartierul Trivale - 19 mai, Pitesti

Pentru ca orice zona impadurita este o sursa de echilibru in mediul inconjurator, angajatii Holcim de la statia de betoane si laboratorul din Pitesti, carora li s-au alaturat colegii de la statiile de agregate Corbii Mari şi Uliesti, au curatat de deseuri parcul Trivale al orasului Pitesti (zona Cornu Vanatorului). 
Angajatii Holcim au acoperit o zona de aproximativ 5 hectare, de-a lungul a 2,5 kilometri de drum dintre Manastirea Trivale, Gradina Zoologica si strada Fagetului. Echipa de la Pitesti a reusit sa colecteze selectiv 72 de saci de deseuri reciclabile si nereciclabile, ce au fost preluati de firma locala de salubrizare.

Colectare deseuri pe albia paraului Soimul, intre localitatile Alesd – Pestis - 25 mai, Alesd

Angajatii Holcim de la fabrica Holcim din Alesd au fost impartiti in activitati diferite ce au constat in colectarea selectiva a deseurilor din albia si de pe malurile Vaii Soimului pe o lungime de aproximativ 3 km, colectarea selectiva a deseurilor de pe ambele margini ale drumului de acces la fabrica de la iesirea sin satul Chistag pe o lungimde 1,5 km si zona adiacenta pe o suprafata de 25 de hectare si amenajarea parcului si a spatiilor verzi din interiorul fabricii.
In total s-au plantat 100 puieti de thuja si 12 platani si s-au colectat 590 de saci de deseuri ce au fost preluati de catre ecovalor si au fost co-procesati in fabrica de ciment.

Renovarea Centrului de Plasament “Ciresarii” - 30-31 mai, Ploiesti

Centrul de plasament “Ciresarii” este caminul zilnic pentru zeci de copii mai putin norocosi din orasul Ploiesti. De aceea, echipa Holcim Romania de la statia de betoane de la Ploiesti si cea de la statia de agregate de la Stancesti s-a implicat in renovarea Centrului de Plasament "Ciresarii" si in reamenajarea spatiului de joaca destinat copiilor defavorizati.
La actiunea de renovare ce a avut loc chiar in ajunul Zilei copiilor, angajatii au efectuat reparatii cladirii, au curatat si au zugravit salile de primire si de recreare, au donat si montat un televizor si cablu TV, au donat o combina frigorifica si au daruit fructe celor 17 copii institutionalizati.

Curatarea raului Timisul Sec de aluviuni si colectare deseuri in zona adiacenta statiei de betoane Holcim - 9 iunie, Brasov

Angajatii Holcim au organizat o actiune de voluntariat si la Brasov, pentru curatarea raului Timisul Sec de aluviuni si colectarea deseurilor in zona adiacenta statiei de betoane Holcim din oras. Reunindu-si fortele, au incercat sa redea frumusetea raului in doar cateva ore. Cele doua echipe participante, de la statia de betoane si de la statia de agregate Brasov, au reusit sa stranga peste 35 de saci de deseuri ce au fost preluati ulterior de catre firma de salubritate din zona.

 

Reabilitarea strazii Pinului, drum de acces catre statia de betoane Holcim - 9 iunie, Satu Mare

Credem in sprijinul reciproc dintre noi, echipa Holcim, si comunitatea in care ne desfasuram activitatea. De aceea am dorit ca impreuna sa facem o schimbare in viata de zi cu zi a oamenilor din Satu Mare, reabilitand strada Pinului: in cateva ore de voluntariat am pregatit tronsoanele de carosabil si am turnat beton, aratand astfel ca schimbarea incepe cu fiecare dintre noi.
Obiectivul colegilor de la Satu Mare a fost refacerea carosabilului in 3 zone foarte afectate. Astfel, in decursul a 6 zile, s-a reusit dislocarea betonului degradat, s-a pregatit suprafata pentru turnarea betonului, s-a realizat armura cu plasa si fibre metalice adaugate in beton si s-au turnat 10,5 mc de beton. 

Renovarea spatiului de joaca de la gradinita Sfanta Maria - 11 iunie, Turda

Gradinita Sfanta Maria din oras, construita in anul 1977, gazduieste zilnic pana la 300 de copii din comunitatea orasului Turda. Echipa Holcim s-a mobilizat pentru a darui copiilor un loc vesel si colorat de joaca, prin amenajarea spatiului verde si reconditionarea echipamentelor de joaca.
Angajatii Holcim au curatat curtea gradinitei de plantele crescute necontrolat si de copacii deteriorati de furtunile din ultimele saptamani, au tuns iarba, au plantat flori, au vopsit bordurile si gardurile si au reconditionat echipamentele de joaca existente. Ei au montat si echipamente noi de joaca, o casuta cu tobogane, leagane, balansoare si bancute.

Reabilitarea spatiului verde adiacent drumului de acces catre statia de betoane Holcim din Pipera - 15 iunie , Bucuresti

Zona Capitalei are nevoie de ajutor in ceea ce priveste atat infrastructura cat si spatiul verde. De aceea echipa Holcim a dorit sa ofere un exemplu pozitiv, prin implicarea in reabilitarea drumului de acces catre statia de betoane Holcim din Pipera.
Angajatii de la Sediul Central si de la statia de betoane Pipera au finalizat actiunea de voluntariat concretizata prin reabilitarea si inverzirea drumului de acces la statia de betoane Holcim din Pipera. Timp de o zi, ei au curatat si reamenajat spatiul verde adiacent drumului, prin plantarea a peste 230 de arbori si arbusti, pe o suprafata de 3-3,5 metri latime si 400 m lungime.
Terenul a fost curatat anterior de deseuri, nivelat si pregatit pentru plantare de catre angajatii Holcim de la statia de betoane din Pipera. Au fost plantati frasini, castani si arbori decorativi precum catalpa, prunus sau rustifina, dar si 11 specii de arbusti, care vor crea o noua zona verde in partea de nord a Capitalei.

Renovarea Centrului de Plasament Guliver - 22 iunie, Sibiu

Angajatii de la statia de betoane din Sibiu s-au mobilizat pentru reconditionarea Centrului de Plasament Guliver. Ei au zugravit si renovat bucataria, baia si doua holuri din cladirea centrului de plasament. In plus, echipa de la Sibiu a donat un televizor si mai multe alimente de bază.