Profilul companiei

 

 

Imagini: Fabricile de ciment din Campulung (Foto stanga) si din Alesd (Foto dreapta) 

 

Holcim (România) S.A. activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România. Compania deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare, 18 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi 3 terminale de ciment în Bucureşti, Turda și Roman. Holcim are aproximativ 800 angajați în România.

 

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim în 2015. Având peste 180 de ani de experiență combinată, Grupul rezultat în urma fuziunii își propune să între într-o nouă eră de tehnologii și inovații de vârf în industria materialelor de construcții, pentru a face față provocărilor secolului 21.


Grupul de companii Holcim România include Somaco Grup Prefabricate (ce deține 5 fabrici de prefabricate și una de BCA), Geocycle România (cu 3 puncte de lucru pentru pre-tratarea deșeurilor) și StartCasa (amenajări interioare). 
 

Cel mai important proces de modernizare, în valoare de 265 milioane euro, a avut loc la fabrica de la Câmpulung, unde a fost modernizată linia de producție. Însă acesteia i se mai adaugă numeroase alte investiții, precum analizele de laborator, co-procesarea deșeurilor industriale în ambele fabrici și reducerea emisiilor de CO2 pe tonă de produs.

 

Cei peste 700 de milioane de dolari investiți până în prezent în România garantează condiții de muncă moderne și o politică salarială motivantă pentru cei peste 800 de angajați ai companiei. Încrederea în oameni, grijă și respectul pentru ei sunt continuate și în afară companiei prin proiectele locale și naționale de dezvoltare a comunităților.

 

De peste 20 de ani în România, Holcim promovează relațiile bazate pe comunicare și transparență în interiorul companiei și în mediul de afaceri și susține crearea de legături strânse cu partenerii și comunitățile care împărtășesc principiul dezvoltării durabile. Prin principiile pe care le promovează, prin oferirea de servicii de calitate și implicarea în acțiunile care pot transformă prezentul, Holcim dorește crearea unui viitor durabil atât pentru oameni, cât și pentru planetă.

 

Adresa sediului central al Holcim (Romania) SA este:
Calea Floreasca, nr. 169 A
Cladirea B, etaj 7
Sector 1
Bucuresti

Datele de identificare ale companiei sunt:
Nr. Registrul Comertului: J40/399/2002
Cod de Inregistrare Fiscala: RO 12253732
Capital subscris si varsat: 205.268.057 lei