Profilul companiei

 

 

Imagini: Fabricile de ciment din Campulung (Foto stanga) si din Alesd (Foto dreapta) 

Holcim a implinit 20 ani de activitate in Romania!

Holcim Romania a avansat in fiecare an standardele industriei de constructii din Romania prin investitii care au determinat regandirea raportarii la normele, principiile si a ceea ce poate fi realizat in domeniul constructiilor. Investitiile realizate in trei directii strategice ghidate de viziunea dezvoltarii durabile: performanta economica, protectia mediului inconjurator si responsabilitatea sociala au facut posibila extinderea afacerii, modernizarea tehnologiei de productie, grija pentru securitatea si sanatate in munca, dar si sustinerea multiplelor proiecte de responsabilitate sociala la nivel national si local.

Fabricile de ciment de la Campulung si Alesd, statia de macinare si terminalul de ciment de la Turda, 13 statii de betoane ecologice si 3 statii de agregate, precum si cele 2 statii de lianti speciali si terminalul de ciment din Bucuresti arata deschiderea companiei catre folosirea celor mai noi tehnologii disponibile pe piata.

Cel mai important proces de modernizare, in valoare de 265 milioane euro, a avut loc la fabrica de la Campulung, unde a fost modernizata linia de productie. Insa acesteia i se mai adauga numeroase alte investitii, precum analizele de laborator, co-procesarea deseurilor industriale in ambele fabrici si reducerea emisiilor de CO2 pe tona de produs.

Cei peste 700 de milioane de dolari investiti pana in prezent in Romania garanteaza conditii de munca moderne si o politica salariala motivanta pentru cei peste 800 de angajati ai companiei. Increderea in oameni, grija si respectul pentru ei sunt continuate si in afara companiei prin proiectele locale si nationale de dezvoltare a comunitatilor.

De 18 ani in Romania, Holcim promoveaza dialogul in interiorul companiei, in mediul de afaceri si sustine crearea de legaturi stranse cu partenerii si comunitatile care impartasesc principiul dezvoltarii durabile. Prin principiile pe care le promoveaza, prin oferirea de servicii de calitate si implicarea in actiunile care pot transforma prezentul, Holcim doreste crearea unui viitor durabil. 

Holcim Romania este membra a grupului LafargeHolcim, care s-a nascut in urma fuziunii intre egali dintre Lafarge si Holcim in 2015. Avand peste 180 de ani de experienta combinata, Grupul rezultat in urma fuziunii isi propune sa intre intr-o noua era de tehnologii si inovatii de varf in industria materialelor de constructii, pentru a face fata provocarilor secolului 21.