Ansamblul rezidențial Iris Armonia: apartamente cu finisaje la cele mai înalte standarde pentru un stil de viață modern, adevărate locuințe verzi, cu emisii reduse de carbon, a căror valoare se păstrează în timp

 

Iris Armonia din Timișoara, un ansamblu rezidențial care probează interesul constant al constructorului pentru cele mai recente inovații și tendințe ale pieței imobiliare, inovații cu rol important în determinarea dimensiunii și prețului corect pentru fiecare casă construită.

Efectele folosirii betonului verde ECOPact la proiectul Iris

  • Au fost reduse emisiile de gaze cu efect de seră echivalente cu cele generate de 2.927 de autoturisme pe parcursul unui an
  • A fost diminuată emisia de CO2 cu o cantitate egală cu cea produsă de consumul a 6.88 milioane de tone de motorină
  • A fost evitată emisia de gaze cu efect de seră pe care ar fi produs-o reciclarea a 4.576 de tone de deșeuri.

PROVOCAREA

Pentru acest proiect, Sedako și-a propus alinierea tendințelor pieței la conștiința ecologică pentru a dezvolta locuințe verzi, cu emisii reduse de carbon și sisteme de încălzire ecologice eficiente.

SOLUȚIA

Pentru a reduce carbonul încorporat, Holcim a recomandat constructorului să folosească betonul verde ECOPact. Pentru a înțelege mai bine beneficiile acestuia și avantajele utilizării gamei de betoane verzi în proiectele de construcții, conceptele de sustenabilitate și de durabilitate, echipa Sedako a apelat la Holcim pentru sesiuni dedicate de training.

REZULTATUL

Cu betonul verde ECOPact și expertiza în sustenabilitate asigurată de Holcim, Sedako a dus proiectul Iris la un nivel superior, transformând ultima fază a acestuia într-o dezvoltare rezidențială ecologică.