Angajații Holcim România donează 16.000 de euro pentru patru cauze sociale, sumă cumulată în urma programului de responsabilizare „Zilele Internaționale ale Securității și Sănătății în Muncă 2017”

 

  • 200 de activități pe tema Sănătății și Securității în muncă implementate în 25 de locații la nivel național.
  • Media de participare pentru angajații companiei s-a ridicat la 9,64 activități de persoană.
  • Donații în valoare de 16.000 de euro merg către cauze sociale alese de către angajați.


14 iunie 2017 – Implicarea angajaților Holcim România în programul „Zilele Internaționale ale Securității și Sănătății în Muncă 2017” s-a concretizat în implementarea acțiunilor pentru creșterea siguranței la locul de muncă și prin donarea sumei de 16.000 de euro pentru patru cauze sociale.

În cadrul programului, derulat pe parcursul lunii mai, au fost realizate peste 200 de activități în 25 de locații la nivel național, iar media de participare pentru angajații companiei s-a ridicat la 9,64 activități de persoană. La fel ca și în cadrul primei ediții a campaniei, gradul de participare al angajaților Holcim Romania este transformat în donații, iar anul acesta 16.000 de euro merg către către cauze sociale locale.

Fiecare centru operațional Holcim din teritoriu a identificat cauza pe care o va susține, astfel că fabrica din Aleșd dotează cu un generator electric Centrul de persoane vârstnice din localitatea Dumbrava, Bihor, iar fabrica din Câmpulung realizează o donație esențială către Centrul de Transfuzii din localitate.

Mai mult, echipa Stației de Măcinare Holcim din Turda, a decis direcționarea fondurilor pentru achiziția de mobilier pentru un apartament dintr-o Unitate de tip Familial din Turda. Stațiile de Betoane și Agregate, împreună cu echipa de la sediul central și echipa Centrului Tehnic, au ales sprijinirea financiară a acțiunilor Asociației De-a Arhitectura, care promovează și predă arhitectură copiilor prin proiecte derulate în școli.

„Întreaga echipă Holcim România s-a implicat și a participat în acest an în cadrul programului dedicat Securității și Sănătății, prin care urmărim scopul nostru Zero Accidente, iar dedicarea lor aduce un ajutor și altora. Ne concentrăm constant pe creșterea nivelului de securitate și sănătate în muncă, iar în luna mai o întreagă serie de activități au contribuit la acest obiectiv. Prima ediție a făcut posibilă marcarea, în luna aprilie 2017, a 365 de zile cu zero accidente în cadrul operațiunilor Holcim România, indicatorii interni de siguranță fiind semnificativ îmbunătățiți. Credem că aceste demersuri ne vor ajuta să mergem mai departe spre creșterea gradului de siguranță al activității profesionale”, a declarat Mădălina Crăciunescu, Director Organizație și Resurse Umane Holcim România.

În luna mai, conform temei „Stop acțiunilor nesigure”, au fost derulate simulările majore de incendiu, care au implicat multiple echipe de pompieri, cursuri de educație rutieră și conducere defensivă, cursuri tehnice privind standardele de siguranță, cursuri de prim ajutor, ateliere de nutriție, evenimente deschise pentru comunitate sau competiții sportive.
 

Indicatori de SSM  Holcim România

În luna aprilie 2017 au fost marcare 365 de zile cu zero accidente în cadrul operațiunilor Holcim România. Mai mult, prin sistemele integrate de monitorizare GPS a flotei auto, compania a reușit să obțină:

  • Reducerea mediei depășirilor de viteză în trafic la doar 0,14% din totalul șoferilor care transportă mărfurile companiei, de la un nivel anterior de 0,40%;
  • Implementarea unei politici de zero toleranță asupra șoferilor care nu folosesc centura de siguranță pe întreaga perioadă a transporturilor;
  • Respingerea, pe întregul flux intrare – ieșire din cadrul operațiunilor, a autovehiculelor supraîncărcate ce transportă materiile prime sau mărfurile companiei;


Pe de altă parte, pentru șoferii autovehiculelor care respectă regulile impuse și care prezintă o îmbunătățire semnificativă a comportamentelor auto a fost dezvoltat un program dedicat de recunoaștere și recompensare, pentru a-i încuraja să mențină constant acest progres.
 

Securitate și sănătate pentru comunitățile locale

„Zilele Internaționale ale Securității și Sănătății în Muncă” include o importantă componentă socială dedicată comunităților. Programul cuprinde o serie de activități desfășurate cu implicarea autorităților și comunităților locale, precum activități de educație rutieră sau educație sanitară pentru copii, competiții sportive și chiar donații de aparatură pentru unitățile medicale din proximitatea operațiunilor.

Zilele Internaționale ale Securității și Sănătății în Muncă fac parte dintr-o campanie derulată la nivel global, concomitent în cele 90 de țări în care Grupul LafargeHolcim este prezent. 
 

Despre Holcim România

Holcim (România) S.A., care activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România, deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 14 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti. Holcim are aproximativ 800 angajați în România. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul companiei și pagina de Facebook.

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim în 2015. Având peste 180 de ani de experiență combinată, Grupul rezultat în urma fuziunii își propune să intre într-o nouă eră de tehnologii și inovații de vârf în industria materialelor de construcții, pentru a face față provocărilor secolului 21.