Live / Work / Play: Soluțiile Holcim, parte din One Cotroceni Park, proiect pre-certificat Green Homes

 

One Cotroceni Park, cea mai mare dezvoltare de regenerare urbană din centrul Bucureștiului, este conceput să găzduiască o comunitate verde, de oameni care trăiesc și lucrează împreună, cu acces prioritar la numeroase beneficii.

PROVOCAREA

Proiectat sub abordarea holistică Live/Work/Play, One Cotroceni Park este un complex care a căutat să răspundă nu doar unui înalt nivel de confort al locatarilor, dar și unor standarde și solicitări tehnice particulare, urmărind soluții durabile, cu viață îndelungată. 
 
SOLUȚIA

Holcim a venit în întâmpinarea constructorului cu betoane de înaltă performanță ce oferă rezistență mare la compresiune și întindere, cu permeabilitate redusă, rezistență la îngheț – dezgheț și rezistență la impact. De asemenea, Holcim a furnizat proiectului betoane pentru fundații speciale, ușor de turnat, care asigură realizarea unor suprafețe compacte și uniforme. 

REZULTATUL 

Ansamblul rezidențial One Cotroceni Park a obținut pre-certificarea Green Homes din partea Romania Green Building Council, care se acordă unei dezvoltări imobiliare aflate în faza de execuție. De asemenea, dezvoltarea beneficiază de pre-certificare  LEED PLATINUM v4, care atestă funcționarea durabilă și impactul minim asupra mediului și se află în curs de obținere a certificării WELL Health and Safety, care evaluează sănătatea și bunăstarea la locul de muncă.