LafargeHolcim a susținut prin soluții dedicate construcția stadioanelor din Rusia, care vor găzdui meciurile Campionatului Mondial de Fotbal Rusia 2018

 

LafargeHolcim a contribuit la construcția sau reconstrucția unor proiecte cheie de infrastructură din Rusia, inclusiv a opt din cele douăsprezece stadioane pe care se vor desfășura meciurile Campionatului Mondial de Fotbal FIFA Rusia 2018.

Image
stadionul_luzhniki_moscova.jpg

Fabricile de ciment LafargeHolcim din orașele Shurovo, Ferzikovo și Volks și carierele de agregate din Republica Karelia au jucat un rol important în furnizarea materialelor de construcții pentru stadioane precum emblematicul Luzhniki din Moscova, care va găzdui șapte meciuri, inclusiv meciul de deschidere, dintre Rusia și Arabia Saudită, precum și finala competiției.

Pentru stadionul Luzhniki, în cadrul unui program de renovare de patru ani, încheiat la finalul anului 2017, prin care capacitatea a fost extinsă la 80.000 locuri, LafargeHolcim Rusia a furnizat cimenturi speciale, potrivit cerințelor tehnice ale proiectului: rezistență ridicată la compresiune și căldură redusă de hidratare, pentru a evita apariția fisurilor și pentru a crește durabilitatea construcției.

Proiectul a necesitat furnizarea continuă de ciment, control suplimentar de calitate și suport tehnic în procesul de rafinare a rețetelor de beton. În total, compania a furnizat un volum de peste 20.000 tone de ciment pentru producția celor 60.000 m³ de beton utilizați pe aceast șantier. Majoritatea elementelor de structură, precum elementele de fundație, plafoane cu o grosime de circa 600 mm, coloane sau piloni, au fost realizate cu ciment LafargeHolcim.

Compania a furnizat materiale de construcții (ciment și agregate) și pentru alte proiecte de infrastructură, inclusiv pentru aeroporturi, drumuri, tuneluri și poduri, construite pentru a susține buna desfășurare a celui mai urmărit eveniment sportiv la nivel mondial.

„Marile proiecte de infrastructură construite cu termene de implementare reduse sunt întotdeauna o provocare imensă. În calitate de producător mondial de materiale de construcții, LafargeHolcim a reușit să răspundă acestor nevoi publice cu ajutorul unei rețele extinse de fabrici și cariere de agregate operate pe teritoriul Rusiei. Acestea au permis furnizarea neîntreruptă a unui volum ridicat și constant de ciment de calitate pentru toate proiectele noastre. Suntem încântați și mândri să fim partenerul preferat pentru astfel de proiecte, atât în Rusia cât și în întreaga Europă, valorificând astfel experiența noastră la nivel global”, a declarat Marcel Cobuz, Regional Head Europe LafargeHolcim.

Principalele obiective construite cu susținerea Grupului sunt:

  • Stadionul Luzhniki (Moscova) – Stadionul va găzdui șapte meciuri de fotbal din cadrul turneului, inclusiv meciul de start și finala.
  • Kazan Arena (Kazan) – Stadionul va găzdui șase meciuri
  • Ekaterinburg Arena (Ekaterinburg) – Stadionul va găzdui patru meciuri din grupele competiției
  • Nizhny Novgorod Arena (Nizhny Novgorod) – Stadionul va găzdui șase meciuri
  • Volvograd Arena (Volvograd) – Patru meciuri vor fi jucate aici
  • Samara Arena (Samara) – Stadionul va găzdui șase meciuri
  • Rostov Arena (Rostov-on-Don) - Patru meciuri din grupe și un meci din șaisprezecimile competiției vor avea loc aici


Despre LafargeHolcim

LafargeHolcim este lider mondial în domeniul materialelor și soluțiilor de construcții, deservind zidari, constructori, arhitecți și ingineri din întreaga lume. Prin operațiunile deținute Grupul produce ciment, agregate și beton ready-mix utilizate în proiecte de construcții variind de la locuințe cu prețuri accesibile și proiecte locale mici, la proiecte de infrastructură solicitante din punct de vedere tehnic și arhitectural. Pe măsură ce impactul urbanizării asupra populației crește, Grupul furnizează produse și soluții de construcție cu un angajament clar asupra sustenabilității sociale și de mediu. LafargeHolcim are la nivel internațional aproximativ 80.000 de angajați în circa 80 de țări și dezvoltă un portofoliu echilibrat între piețele în dezvoltare și cele mature.