ISU Bihor și Holcim România inagurează turnul de instrucție pentru pompieri din cadrul Stației de Pompieri Aleșd

 

În cadrul unui eveniment care a avut loc marți, 16 aprilie 2019, reprezenanții ISU Bihor, împreună cu echipa Holcim România, au inaugurat turnul de instrucție din cadrul Stației de Pompieri Aleșd, construit prin intermediul unui parteneriat dintre instituție și companie.

Image
turn_instructie.jpg

Construcția a fost demarată începând cu luna noiembrie a anului trecut și a presupus o investiție ce se ridică la aproximativ 43.000 de euro. Dintre aceștia, 33.000 de euro au fost sponsorizați de către producătorul de ciment Holcim România, făcând parte din strategia companiei de responsabilitate socială și de implicare în îmbunătățirea condițiilor din comunitățile în care își desfășoară activitatea.

„Deoarece avem o cultură a Securității și Sănătății în Muncă adânc înrădăcinată în ADN-ul Holcim România, ne-am implicat în acest proiect inedit, având în vedere nevoia comunității de a avea un centru care să ofere toate condițiile necesare instruirii unor pompieri bine pregătiți. Ne bucurăm că, prin acest parteneriat privat-stat, întreaga zonă va fi una mult mai sigură și mai protejată în cazul unui incident”, a declarat Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabilă Holcim România.

Cu o suprafață totală desfășurată de 46,4 mp și o înățime de 13,2 metri, realizarea acestui edificiu asigură condiţii optime de pregătire pentru întreg personalul operativ din cadrul Staţiei de Pompieri Aleşd. La acesta se adaugă personalul component al loturilor reprezentative din toate subunităţile inspectoratului judeţean, respectiv elevii care desfăşoară stagii de practică la nivelul inspectoratului.

 „Adresez sincerele mele mulţumiri conducerii și întregii echipe a HOLCIM România S.A. –Fabrica de ciment Aleșd, pentru profesionalismul şi implicarea de care a dat dovadă în vederea realizării acestui important obiectiv, care contribuie semnificativ la perfecționarea pregătirii personalului operativ pentru misiunile desfășurate la înălțime (evacuări și salvări de persoane, stingere incendii la clădiri cu mai multe)”, a declarat Colonelul Caba Sorin Mihai, Inspector Șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Crișana" al județului Bihor.

Noul turn de instrucție va permite pregătirea personalului operativ pentru desfăşurarea operaţiunilor de acces pe faţadele clădirilor la nivelurile superioare cu ajutorul scărilor din dotare, localizarea şi stingerea incendiilor la clădiri, precum și pregătirea pentru salvarea şi evacuarea victimelor de la înălţime. Totodată, acesta va deservi antrenamentelor personalului operativ pentru crearea condiţiilor necesare organizării şi desfăşurării concursurilor profesionale ale pompierilor militari.