Înregistrarea în competiția internațională LafargeHolcim Awards pentru construcții sustenabile este deschisă

 

Image
lafargeholcim_awards.jpg

 

Competiția LafargeHolcim Awards urmărește să atragă proiecte emblematice din partea profesioniștilor din domeniu și idei îndrăznețe înscrise la categoria de concurs „Next Generation”, care îmbină soluții durabile de construcție cu excelența arhitecturală. Cea de-a șasea ediție a competiției internaționale va primi înscrieri până la 25 februarie 2020. LafargeHolcim Awards oferă premii în valoare totală de 2 milioane dolari și promovează proiectele și conceptele din arhitectură, inginerie, planificare urbană, materiale și tehnologie de construcție.

Ediția precedentă a LafargeHolcim Awards, desfășurată în 2017 – 2018, a avut la linia de start 8 proiecte românești, iar proiectul primului teatru independent construit în ultimii 70 de ani în România, Grivița 53, a primit premiul LafargeHolcim Acknowledgement 2017 Europe (Premiul de Recunoaștere LafargeHolcim) pentru regiunea Europa.

Înscrierile pentru principala categorie de concurs a LafargeHolcim Awards includ proiecte de construcții durabile aflate într-un stadiu avansat de proiectare, cu o mare probabilitate de implementare. Construcția efectivă nu trebuie să fi început înainte de 1 ianuarie 2019. Categoria "Next Generation" identifică concepte vizionare de design și idei îndrăznețe aflate într-o etapă preliminară de proiectare, inclusiv în ceea ce privește activitățile de documentare și cercetare. Pentru a participa la această categorie, autorii proiectelor trebuie să aibă vârsta de până în 30 de ani. Studenții și tinerii profesioniști sunt bineveniți să se înscrie la categoria principală a LafargeHolcim Awards cu idei care au atins un stadiu avansat de proiectare.

Juriile independente de experți din cinci regiuni geografice ale lumii evaluează înscrierile în funcție de obiectivele cuprinzătoare ale LafargeHolcim Foundation pentru construcții sustenabile. Criteriile includ inovația și transferabilitatea, standardele etice și incluziunea socială, performanță în utilizarea resurselor și a impactului asupra mediului, viabilitatea și compatibilitatea economică și impactul contextual și estetic. Competiția promovează gândirea circulară, ca model de gândire și dezvoltare a economiei circulare, și reducerea emisiilor de CO2 în toate disciplinele de concurs. Totodată, identifică ideile cu cel mai mare potențial de adresare a provocărilor actuale cu privire la creșterea urbanizării și pentru a îmbunătăți calitatea vieții.

Înscrierea în competiție este gratuită și trebuie făcută în limba engleză folosind un formular online pentru a oferi informații despre autor, un rezumat al proiectului, detalii tehnice, precum și imagini și / sau ilustrații de proiect. Un ghid "pas cu pas" explică procesul de înscriere în detaliu și prezintă modul de pregătire a unei înscrieri pe www.lafargeholcim-awards.org

Începând cu anul 2003, Fundația LafargeHolcim promovează pe agenda publică tema construcțiilor durabile în principal prin intermediul LafargeHolcim Awards, cea mai importantă competiție internațională pentru design durabil. Fundația este o inițiativă a companiei LafargeHolcim, lider mondial în materiale și soluții pentru construcții.

Link-uri utile