Hope and Homes for Children și Holcim România continuă parteneriatul strategic pentru susținerea copiilor din orfelinatele din România

 

În perioada 6 august – 30 noiembrie, Holcim România derulează o nouă ediție a campaniei „Construiește o casă, dăruiește o acasă!”

Hope and Homes for Children și Holcim România continuă parteneriatul strategic început în 2017, prin care producătorul de ciment sprijină construirea de case de tip familial pentru copiii aflați în programul de închidere a instituțiilor de tip vechi din România derulat de Fundație. Prin campania „Construiește o casă, dăruiește o acasă!”,  Holcim România donează Fundației 1 leu pentru fiecare sac de liant aditivat pentru zidărie și tencuială Tenco vândut în perioada 6 august – 30 noiembrie a.c.

Image
kv_construieste_o_casa_daruieste_o_acasa_2018_landscape.jpg


Hope and Homes for Children are ca obiectiv închiderea tuturor instituțiilor de tip vechi din România, așa numitele orfelinate, până în 2026. Programele Fundației urmăresc înlocuirea sistemului instituționalizat de protecție a copilului cu unul bazat pe conceptul familial, prin reintegrarea în familie atunci când este posibil, plasarea în asistență maternală sau în case de tip familial a copiilor din orfelinate. În aceste case, copiii și tinerii au șansa de a trăi într-un mediu cât mai apropiat de cel familial, primesc îngrijire, educație, sprijin emoțional și consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor necesare unui trai independent.

Parteneriatul dintre Holcim România și Hope and Homes for Children a început în 2017 când producătorul de ciment a derulat o campanie prin care a donat contravaloarea unui kilogram de ciment pentru fiecare sac de ciment Structo Plus cu Duraditiv vândut. În urma campaniei s-au strâns 300.000 de euro, bani care au fost direcționați către Fundație. Aceste fonduri sunt folosite în prezent la construcția a două case de tip familial care vor fi dezvoltate ca parte a procesului de închidere a centrelor de plasament „Robin Hood” din Sectorul 4, București, și „Elena Doamna” din Piatra Neamț.

Anul acesta, în perioada 6 august–30 noiembrie, Holcim România va derula o nouă ediție a campaniei „Construiește o casă, dăruiește o acasă!”, prin care compania va direcționa către Hope and Homes for Children 1 leu pentru fiecare sac de liant aditivat pentru zidărie și tencuială Tenco vândut. În perioada de derulare a campaniei, pe lângă cumpărarea produsului Tenco, utilizatorii care vor intra pe site-ul www.construiesc-singur.ro sunt invitați să facă un desen care să reprezinte viziunea lor despre cum arată „acasă” pentru copiii aflați în instituțiile de tip vechi. Holcim România va realiza o galerie online, iar cele mai reușite desene vor fi incluse într-o carte de colorat pentru copii. Cele mai frumoase desene vor putea fi colorate sau pictate de către copiii care se vor muta în casele de tip familial construite de către Fundație și vor deveni tablouri, pentru a înfrumuseța noile lor locuințe.

Declarații de presă:

Ștefan Dărăbuș, Director regional, Europa Centrală și de Sud, Hope and Homes for Children - „Le mulțumim partenerilor de la Holcim România pentru că ne sunt în continuare alături și ne sprijină în munca noastră de a închide orfelinatele din România. Datorită lor și multor altor oameni generoși care susțin programele Hope and Homes for Children, sute de copii au șansa să schimbe traiul într-o instituție-mamut, unde sunt lipsiți de grija și atenția cuvenite, cu viață asemănătoare uneia din sânul unei familii, înconjurați de dragoste și sprijiniți să își urmeze visurile.”

Horia Adrian, CEO Holcim România - „Oferirea unei șanse la o viață normală pentru copiii instituționalizați este un scop nobil la atingerea căruia suntem mândri că putem participa, împreună cu clienții care au încredere în produsele noastre. Rezultatul campaniei de anul trecut ne-a convins că putem să facem și mai mult, iar alături de Hope and Homes for Children să continuăm să construim visurile acestor copii, de a avea un loc pe care să-l numească acasă. Este modalitatea prin care se pot integra normal în societate, pot obține o educație, pot aspira la o carieră.”