Holcim România și Fundația Leaders lansează a doua ediție a programului Leaders Explore pentru elevii din Oradea și zonele adiacente

 

Image
start-inscrieri_explore_elevi-2.png

Holcim România oferă 25 de burse elevilor din zona orașului Oradea care sunt acceptați în programul Leaders Explore, dezvoltat de către Fundația Leaders. Compania se implică activ în proiecte destinate comunitățiilor din vecinătatea localității Aleșd, unde deține și operează o fabrică de ciment.

Astfel, Holcim România și Fundația Leaders invită elevii de liceu din orașul Oradea și zona metropolitană să se înscrie până pe 30 mai 2019 în programul Leaders Explore, singurul program din România care completează cei patru ani de învățământ formal din perioada liceului cu un an de educație non-formală.

„Prin acest program, dorim să contribuim, împreună cu Fundația Leaders, la creșterea nivelului aptitudinilor elevilor, să îi ajutăm să își realizeze potențialul și să îi ghidăm spre o alegere educată în carieră. Rezultatele primei ediții, desfășurată în 2018 în Oradea, ne-au motivat nu doar să continuăm programul ci să îl și extindem”, a declarat Mădălina Crăciunescu, Director Organizație & Resurse Umane Holcim România.

În luna mai, Fundația Leaders derulează în liceele din zonă o caravană cu scop de informare și de înregistrare a înscrierilor în program, după aceasta urmând să aibă loc procesul de selecție, format din aplicații online și interviuri.

Experiența educațională se desfășoară în mod aplicat, folosind comunitatea ca un cadru de învățare și urmărind dezvoltarea abilităților de leadership: liceenii descoperă nevoile din comunitate prin realizarea de interviuri pe stradă, interacționează cu autoritățile locale și demarează proiecte în comunitate.

”Programul Leaders Explore reprezintă experiența celor 19 ani de transformare a peste 6.500 de liceeni în lideri ai generației lor. Receptivitatea de care au dat dovadă elevii din anul trecut ne-a făcut să ne dorim să revenim în județ și anul acesta. Ne bucurăm că, alături de Holcim România, avem ocazia să transferăm acest know-how liceenilor bihoreni și că putem să îi ajutăm să-și răspundă la întrebări importante, precum: cine sunt, unde vreau să ajung și cum fac acest lucru?”, a adăugat Beatrice Alexandrescu, Director de Programe Fundația LEADERS.

Curicula programului Leaders Explore cuprinde patru sesiuni de training care dezvoltă competențele viitorului pentru elevi, ateliere de orientare vocațională, implicarea și dezvoltarea de proiecte cu impact real în comunitate și seminarii cu lideri și mentori inspiraționali, care vor avea loc în intervalul iunie – noiembrie 2019.

Proiectul Leaders Explore marchează, astfel, a doua ediție implementată în Oradea și zonele adiacente, anul acesta Holcim România urmând să îl extindă alături de Fundația Leaders și în orașul Câmpulung-Muscel.

Pentru a susține eforturile elevilor care se înscriu și sunt acceptați în program, compania oferă în total 50 de burse.