Holcim (Romania) închiriază un spațiu de 2282 mp în complexul de birouri certificat verde, Oregon Park

București, 31 martie, 2023 - Holcim (Romania) confirmă angajamentul de sustenabilitate asumat prin acțiuni și dovezi operaționale, stimulând tranziția spre un mediu construit mai verde prin închirierea unui spațiu de 2282 mp în clădirea de birouri B din Oregon Park, unul dintre cele mai sustenabile centre non-rezidențiale din București.

Alegerea a fost făcută în contextul adoptării noului model de decarbonizare a construcțiilor și a noii identități de brand, recent lansate de Holcim (Romania), prin care compania își propune: decarbonizarea operațiunilor Holcim, livrarea de soluții și produse cu amprentă scăzută de CO2, dezvoltarea de soluții pentru clădirile viitorului și încurajarea utilizării resurselor din deșeuri de construcții și demolări prin aplicarea economiei circulare.
 

Image
madalina-craciunescu-organization-hr-director.jpg

 

„Obiectivele noastre privesc spre creșterea standardelor de viață, atât ale angajaților noștri, cât și ale beneficiarilor finali ai clădirilor construite cu soluțiile noastre și, în final, spre oferirea clienților noștri beneficiile și garanția unor construcții durabile. Mutarea într-un birou mai sustenabil se aliniază valorilor și ambițiilor noastre orientate spre performanță, creștere și sustenabilitate, care stau la baza tranziției spre construcții și orașe mai verzi”, a declarat Mădălina Crăciunescu, Director Resurse Umane și Organizație Holcim România.

 

 

 

 

Noul birou în care angajații Holcim își desfășoară activitatea beneficiază de certificare BREEAM, care confirmă eforturile de sustenabilitate prin materialele de construcție folosite și prin multiplele facilități de eficientizare energetică și de resurse. De altfel, Oregon Park este recunoscut ca fiind și complexul de birouri cu cea mai mare suprafață verde din București.

 

Image
alina-necula-country-manager-lions-head.jpg

 

 

„Suntem bucuroși să urăm bun venit echipei Grupului Holcim România în comunitatea noastră din Oregon Park pentru următorii ani. Suntem convinși că alegerea acestui spațiu este o evoluție benefică atât în ceea ce privește confortul angajaților, cât și în atingerea obiectivelor de sustenabilitate ale companiei. Lion’s Head și Holcim au în comun construcțiile sustenabile și tranziția spre un mediu construit mai verde, iar alegerea unui proiect constuit la înalte standarde de eficiență este întotdeauna decizia corectă pe termen lung”, Alina Necula, Country Manager Lion's Head România.

 

 

Odată cu această schimbare, Grupul Holcim România aduce în același birou angajații companiilor Holcim (Romania) și Somaco Grup Prefabricate, încă o dovadă a angajamentului de sustenabilitate și de încurajare a unui mediu de lucru colaborativ, în sinergie între membrii companiilor din grup.

România se află astăzi pe locul doi în Europa Centrală și de Est în materie de clădiri verzi, cele mai multe dintre clădirile verzi din România fiind construite în București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Brașov. În 2022 tipurile de construcții cu cele mai multe clădiri certificate sustenabil sunt clădiri de retail, clădiri din sectorul logistic și cele de birouri.

Clădirile verzi sunt proiecte construite cu atenție asupra impactului de mediu, și utilizare eficientă a resurselor. Aceste clădiri, au mai puțin carbon încorporat în construcție și facilitează o amprentă redusă de CO2 și un consum mic de apă și energie în timpul utilizării.

Grupul Holcim România are în prezent aproximativ 2000 de angajați, oferind soluții și produse din categoriile: ciment, betoane, agregate, soluții pentru infrastructură și prefabricate, BCA, și servicii de mediu.

 

Despre Holcim (Romania)

Grupul de companii Holcim România include Holcim (Romania) (două fabrici de ciment în Câmpulung și Aleșd, o stație de măcinare, 27 stații de betoane, trei stații de agregate, două stații de lianți speciali, trei terminale de ciment, trei puncte de lucru pentru pre-tratarea deșeurilor - prin Geocycle) și Somaco Grup Prefabricate (cinci fabrici de prefabricate și una de BCA).

Grupul de companii Holcim România activează în zona producției de materiale de construcții performante, având ca principal obiectiv tranziția către o afacere complet sustenabilă, prin dezvoltarea unor produse cu amprentă de carbon cât mai redusă și printr-o preocupare constantă pentru protecția mediului. Toate proiectele companiei lucrează în sinergie pentru consumul responsabil de resurse naturale, utilizarea de tehnologii eficiente energetic, reducerea emisiilor, scăderea impactului din transport prin optimizarea traseelor de distribuție și prioritizarea mijloacelor cu consum redus de combustibil.

Specialiștii Holcim dezvoltă materiale pentru viitor bazându-se pe inovație și digitalizare, având ca principali vectori responsabilitatea socială și față de mediu, pentru comunități mai sustenabile, într-o economie circulară. În total, Grupul Holcim România are aproximativ 2000 de angajați.