Holcim România inaugurează un nou terminal de ciment, în Roman, în urma unei investiții de 12,5 milioane lei și aduce inovația mai aproape de clienți

 

București, 11 iulie 2017 – Holcim România, unul dintre cei mai inovatori furnizori de soluții de construcții din România, a lansat noul terminal de ciment în orașul Roman, județul Neamț, în urma unei investiții de 12,5 milioane de lei.

Noul terminal din Roman, care va furniza ciment în principal către clienții Holcim din județele regiunii Moldova, și anume Bacău, Neamț, Vaslui, Iași, Botoșani și Suceva, completează rețeaua națională extinsă de terminale și depozite ale companiei.

Cu o suprafață de 13.120 m2, terminalul de ultimă generație este conectat la rețeaua de cale ferată și dispune de utilaje de încărcare și descărcare atât pentru ciment vrac, cât și pentru ciment ambalat în saci. Instalațiile de încărcare/descărcare și echipamentele automatizate sunt destinate îmbunătățirii experienței comerciale a clienților și reducerii timpilor necesari pentru realizarea și livrarea comenzilor.

„Prin acest nou terminal de ciment din Roman venim mai aproape de partenerii locali și facem un pas spre susținerea unei regiuni care are nevoie de soluții și produse sustenabile și avansate tehnologic pentru a progresa, a continua dezvoltarea rețelei de infrastructură, și a construi noi proiecte de utilitate publică și imobiliare. Cunoaștem nevoile clienților din regiune pentru a putea construi eficient împreună și pentru a le putea susține eforturile. Acest nou terminal acoperă și întâmpină planurile de dezvoltare ale partenerilor noștri locali”, a declarat Sofiane Benmaghnia, Director General al Holcim România.

Primul beneficiu direct pentru clienții locali, pe lângă disponibilitatea de volum, este reprezentat de eficientizarea timpilor de livrare. Orașul Roman – un important hub comercial în regiune – permite o distribuție eficientă a produselor pe ruta Bacău – Iași – Suceava. De asemenea, în contextul în care Holcim se concentrează pe direcția strategică a dezvoltării sustenabile, terminalul promite reducerea atât a amprentei de carbon, cât și a riscului de accidente, prin soluția alternativă de distribuție pe calea ferată.

Cimentul ce va fi livrat către clienții din regiune prin terminalul de la Roman va fi transportat pe cale feroviară de la cele două fabrici locale ale companiei, din Câmpulung și Aleșd.
 

Despre Holcim România

Holcim (România) S.A., cu o prezență de peste 20 de ani în industria materialelor de construcții din România, deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 14 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti. Holcim are aproximativ 800 angajați în România. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul companiei la și pagina de Facebook.

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim în 2015. Având peste 180 de ani de experiență combinată, Grupul rezultat în urma fuziunii își propune să intre într-o nouă eră de tehnologii și inovații de vârf în industria materialelor de construcții, pentru a face față provocărilor secolului 21.