Holcim Group anunță numele următorului CEO la nivel global, precum și intenția de a lista afacerea sa din America de Nord pe piața de capital din SUA, creând o companie independentă pe piața nord-americană

 

  • Începând cu 1 mai 2024, Miljan Gutovic, Region Head Europe & Operational Excellence, este numit CEO al Holcim Group, lider global în soluții de construcții inovatoare și sustenabile.
  • Totodată, Grupul anunță intenția de a lista afacerile sale din America de Nord pe piața de capital din SUA, printr-o tranzacție spin-off, din care va rezulta o companie independentă pe piața nord-americană începând cu prima jumătate a anului 2025.


30 ianuarie 2024 - Grupul Holcim anunță două schimbări importante care vizează viitorul companiei.
 

Miljan Gutovic, în prezent Region Head Europe & Operational Excellence în cadrul Holcim Group, va deveni, începând cu 1 mai 2024, noul CEO Holcim la nivel global.


Miljan Gutovic îi va succede lui Jan Jenisch în rolul de CEO al Holcim Group, care se va concentra pe rolul său de Președinte al Consiliul de Administrație Holcim și pe a conduce listarea planificată în SUA a afacerii Holcim în America de Nord.


Miljan Gutovic, cetățean australian, este membru al Comitetului Executiv al Grupului din 2018. El a ocupat funcția de Director al Regiunii Orientul Mijlociu și Africa, apoi pe cea de Director pentru Regiunea Europa și Excelență Operațională. Sub conducerea sa, Holcim și-a consolidat pozițiile în regiunea condusă de el, făcând din decarbonizare un motor al creșterii profitabile. Miljan Gutovic este licențiat în inginerie civilă și deține un doctorat în știința materialelor și inginerie de la Universitatea de Tehnologie din Sydney.

 

Image
dsc_6215-2-jan-jenisch.jpg.webp


Jan Jenisch, Președinte al Consiliului de Administrație Holcim și actual CEO: „Sunt foarte încântat deoarece Consiliul l-a numit pe Miljan în rolul de nou CEO al Holcim. Este un succesor cu înaltă calificare, care a jucat un rol esențial în transformarea de succes a Holcim pentru a deveni lider în soluții de construcție inovatoare și sustenabile. Miljan a contribuit activ la consolidarea afacerii noastre cu o rentabilitate record în Europa, încheind tranzacții strategice și formând echipe câștigătoare. Sunt onorat să candidez pentru realegere în calitate de președinte al Consiliului de Administrație și să conduc listarea planificată în SUA a afacerii Holcim în America de Nord. Voi continua să-mi dedic toate eforturile viitorului Holcim și tuturor părților interesate”.

 


 

Image
holcim-miljangutovic-20483-portrait-web-cropped-lowres-srgb.jpg.webp

 

Miljan Gutovic, Region Head Europe & Operational Excellence în cadrul Holcim Group și viitor CEO: „Mulțumesc Consiliului de Administrație pentru încrederea în mine pentru a conduce Holcim în următorul său capitol de succes. Ca inginer civil pasionat de industria construcțiilor, Holcim este cea mai bună companie din care să faci parte. Odată cu decarbonizarea construcțiilor și evoluția tehnologiilor care transformă modul în care construim, nu a existat niciodată un moment mai interesant pentru sectorul nostru. Aștept cu nerăbdare să lucrez cu echipele Holcim din întreaga lume pentru ne consolida poziția de lider”.
 

 

 

 

Holcim intenționează să listeze afacerea din America de Nord pe piața de capital din SUA


Holcim Group intenționează să listeze afacerea sale din America de Nord pe piața de capital din SUA, prin crearea unei companii lider independente, cu o ascensiune rapidă. Compania nou listată se va angaja să impulsioneze creșterea pe termen lung pe piața din America de Nord în expansiune rapidă și să genereze valoare pentru toate părțile interesate.


Consiliul l-a desemnat pe Jan Jenisch pentru a conduce listarea în SUA a afacerii Holcim din America de Nord.


După listarea în SUA, Holcim își continuă avansul pentru a deveni lider în soluții de construcție inovatoare și sustenabile în Europa, America Latină și Asia, Orientul Mijlociu și Africa. Cu performanțele sale financiare și de durabilitate superioare, va continua să accelereze decarbonizarea pentru a oferi clienților cele mai avansate soluții de construcție sustenabile.