Gama de betoane speciale Ultra de la Holcim a fost utilizată în proiectul One Charles de Gaulle, certificat „Green Homes”

 

One Charles de Gaulle este o dezvoltare rezidențială exclusivistă care combină arhitectura de top și materialele premium, un exemplu de clădire ecologică cu eficiență energetică superioară.


PROVOCAREA

La One Charles de Gaulle constructorul a urmărit realizarea unei construcții într-o zonă emblematică a Bucureștiului, pornind de la soluții care să asigure durabilitate superioară prin reducerea penetrării apei și substanțelor nocive în structură. 

SOLUȚIA

Holcim a pus la dispoziția constructorului betoane speciale din gama Ultra: betoane cu permeabilitate redusă, care au la baza o rețetă specială ce conferă proprietăți îmbunătățite betonului întărit, plasat în medii umede dar și betoane cu căldură de hidratare redusă, recomandate pentru elemente masive sau lucrări ascunse, cu rezultate excelente în evitarea fisurării elementelor în orice anotimp. 

REZULTATUL 

Proiect apreciat ca model de bune practici de către Comisia Europeană, exemplu de clădire verde cu eficienta energetică superioară, One Charles de Gaulle a primit certificarea „Green Homes” de la Consiliul Român pentru Clădiri Verzi.