Biodiversitate

 

Operațiunile noastre sunt strâns legate de resursele pe care natura ni le oferă, iar Holcim își propune să aibă un impact pozitiv asupra biodiversității folosind planuri de reabilitare transformatoare.

La Holcim, ne angajăm să avem un impact pozitiv măsurabil asupra biodiversității, susținut de indicatori bazați pe știință în siturile noastre și terenurile gestionate, ajutând la protejarea ecosistemelor naturale și a mijloacelor de trai ale celor din comunitățile învecinate. Vom realiza acest lucru lucrând în parteneriat cu părțile interesate locale, care înțeleg ecosistemul local, asigurând o contribuție pozitivă la biodiversitate și la comunitățile care se bazează pe natură pentru traiul și calitatea vieții.

  • Definirea nivelului de referință al biodiversității prin implementarea unei metodologii de măsurare a acesteia, definit în continuare ca fiind Sistemul de raportare a indicatorilor de biodiversitate (BIRS) dezvoltat în parteneriat cu Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN).
  • Anul 2030 este anul pe care ni-l propunem să avem un impact măsurabil asupra biodiversității, susținut de BIRS.

 

Angajamentele noastre de biodiversitate
 

  • Să avem un impact pozitiv măsurabil asupra biodiversităţii până în 2030, susținut de BIRS;
  • Carierele noastre au planuri de reabilitare în 2022;
  • Monitorizarea BIRS va fi realizată pe toate terenurile administrate până în 2024;
  • Carierele noastre cu valoare ridicată a biodiversităţii vor avea noi planuri specifice de management al biodiversităţii începând din 2022.

 

Priorități de acțiune
 

  • Planuri de reabilitare transformatoare
  • Procese de reabilitare
     
Image
biodiversitate-1.jpg


Abordarea noastră privind creșterea indicelui de biodiversitate în carierele noastre, implementând planuri de reabilitare transformatoare, mai degrabă decât cele tradiționale.

Carierele noastre sunt reabilitate progresiv. Perimetrul în care procesul de exploatare a fost finalizat este reabilitat în timp ce exploatarea continuă în alte perimetre ale carierei.

 Grupul Holcim a lucrat în parteneriat cu Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN) pentru a dezvolta o metodologie de măsurare a nivelului nostru de biodiversitate. Acest instrument se numește Biodiversity Indicator Reporting System (BIRS). Cu BIRS ne vom defini nivelul de referință al biodiversității și vom măsura indicele biodiversității de-a lungul anilor pe terenurile noastre. Evaluarea BIRS ne va permite să înțelegem mai bine provocările și oportunitățile pe care le avem în fiecare locație pentru îmbunătățirea biodiversității și calității ecosistemului. Vom identifica acțiunile cheie, vom dezvolta planuri de acțiune și le vom implementa pentru a crește indicele de biodiversitate.

 

 Sistemul de raportare și indicatori de biodiversitate (BIRS)*
 

Image
biodiversitate-new.png

* Dezvoltat în parteneriat cu Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN)