Alesonor și Grupul Holcim România semnează un parteneriat pentru furnizarea de materiale de construcții sustenabile destinate suburbiei Amber Forest

 

Alesonor, singurul dezvoltator rezidențial de vile verzi din România, și Grupul Holcim România, unul dintre cei mai importanți producători de materiale de construcții, anunță parteneriatul pentru construcția durabilă a suburbiei complete Amber Forest. Scopul acestui parteneriat este de a asigura materiale de construcție sustenabile și de înaltă calitate pentru clădirile Amber Forest.

 

Pentru a atinge standarde de înaltă calitate în construcția Amber Forest, pentru a reduce semnificativ amprenta de carbon a proiectului și pentru a construi clădiri responsabile din punct de vedere al mediului, Alesonor a selectat compania Holcim România pentru a furniza ECOPact, gama de beton cu emisii reduse de carbon. Soluțiile oferite de Holcim contribuie semnificativ la reducerea amprentei de CO2 a construcțiilor, suburbia beneficiind astfel de o amprentă de carbon redusă din punct de vedere al structurii și, implicit, de valori optimizate în evaluarea ciclului de viață.

„În strategia noastră se regăsește mereu angajamentul de a atinge standarde remarcabile în dezvoltarea de clădiri de înaltă calitate, eficiente din punct de vedere energetic și responsabile față de mediu. Căutăm mereu să integrăm soluții de ultimă generație, de la parteneri care împărtășesc același angajament pentru sustenabilitate. Ne bucurăm să punem bazele unui parteneriat pe termen lung cu Holcim România și împreună să impunem un nou standard în dezvoltarea clădirilor rezidențiale responsabile.”, a declarat Alex Skouras, Managing Partner Alesonor.

„Ne bucurăm să putem contribui cu soluțiile noastre ECO la realizarea unuia dintre cele mai importante proiecte rezidențiale din România - Amber Forest. Astfel de proiecte ilustrează viitorul mediului construit, așa cum își dorește Holcim să fie: inovator, durabil, mai bun pentru generațiile viitoare”, a afirmat Anca Alexandru, Director Ready-Mix în cadrul Grupului Holcim România.

Locuinţele Amber Forest sunt primele locuinţe din România care respectă standardul energetic NZEB, impus de Uniunea Europeană începând cu 2021. Lucrările de construcție pentru prima etapă a proiectului au fost demarate la începutul acestui an, Holcim Group România furnizând cea mai bună soluție, ECOPact. Utilizarea betonului verde produs de Holcim contribuie la reducerea amprentei de carbon încorporat a construcțiilor. ECOPact este responsabil față de mediu, combinând cele mai bune calități ale betonului convențional cu performanța oferită de emisiile scăzute de carbon.

Suburbia Amber Forest oferă peste 20 de tipuri de vile începând cu 2 dormitoare și, de asemenea, 14 tipuri de apartamente începând cu 2 camere, în clădiri joase P+2E+3R răspunzând multiplelor nevoi și preferințe. Preţul pentru vilele verzi cu 2 dormitoare care mai sunt disponibile începe de la 194.000 euro plus TVA. Preţul apartamentelor verzi cu 2 camere începe de la 99.000 plus TVA.

Peste 300 de locuințe verzi Amber Forest au fost deja vândute.

Prima suburbie verde din România, Amber Forest, cuprinde peste 500 vile verzi şi 200 apartamente verzi, dezvoltate pe 31 de hectare, cu doar 15% din suprafață construită, având cel mai mic coeficient de utilizare a terenului.

Suburbia va avea infrastructură completă, de înaltă calitate, şcoală, grădiniţă şi afterscool, cu peste 5.3 hectare pentru parcuri și spații verzi, terenuri şi săli de sport, piste de alergare şi biciclete, spa şi sală de fitness, supermarket, piaţă, brutărie, restaurante, cafenea, farmacie, policlinică, spaţiu de co-working cu săli de conferinţe, precum şi acces direct la pădurea Băneasa, cea mai mare pădure din jurul municipiului Bucureşti.

Despre Alesonor, dezvoltatorul proiectului Amber Gardens şi suburbiei Amber Forest

De peste 19 ani, Alesonor investește în proiecte imobiliare de succes, incluzând proiecte comerciale şi industriale, dar având ca obiectiv principal dezvoltarea proiectelor rezidenţiale de lux și, în același timp, responsabile față de mediu, ce îmbină pasiunea pentru design, calitate și natură.

Alesonor a dezvoltat și vândut cu succes următoarele proiecte rezidenţiale în București: Clover Residence, Magnolia Residence, Ivy Office Residence, Almond Tree Residence, Amber Gardens.

Amber Gardens este primul ansamblu rezidențial din România cu vile verzi de lux, care au la bază principiile designului bioclimatic și aplică cele mai performante standarde energetice din lume. Complexul Amber Gardens a impus compania Alesonor ca cel mai important dezvoltator rezidențial de vile din România, și, în același timp, ca un promotor al clădirilor verzi, eficiente energetic. 

Alesonor are în componenţa echipei arhitecţi, ingineri, constructori, manageri de proiect, experţi financiari, analişti de piaţă, spcialişti de vânzări, marketing şi PR, implicaţi de peste trei ani în proiectarea primei suburbii verzi din România.