StartCasa

 

StartCasa este primul proiect digital din România, prin care cunoştinţele şi experienţa experţilor în construcţia casei sunt împărtăşite gratuit cu (viitorii) proprietari de case. StartCasa este un proiect antreprenorial dezvoltat în cadrul Holcim România, prin care ne dorim să simplificăm procesul de informare oferind informaţii complete şi de calitate, într-un singur loc, uşor de înţeles şi plăcut de parcurs.

La Gala CCIFER 2017, StartCasa a câștigat premiul pentru inovație, în cadrul competiției pentru inovație, antreprenoriat și responsabilitate socială organizată de Camera de Comerț și Industrie a Franței în România, în care au fost înscrise peste 30 de proiecte. Această recunoaștere ne bucură și ne oferă încredere și în etapele următoare de dezvoltare a aplicației.

“Noi credem că orice proiect trebuie să fie în primul rând despre oameni. StartCasa există pentru a creşte, împreună cu voi, calitatea, confortul şi siguranţa caselor construite în România. Aceasta este misiunea pe care ne-o asumăm.”
(Echipa StartCasa)

Calitatea informaţiilor prezentate în aplicaţie este dată de un sistem riguros de validare a conţinutului: acesta este creat de o echipă extinsă de experţi în domeniu (arhitecţi, ingineri proiectanţi, ingineri constructori, meşteri, consultanţi imobiliari, financiari, etc.), iar ulterior este structurat şi rafinat de către echipa noastră internă.

Aplicaţia oferă conţinut media bogat, cu poze reale din şantierele din România, unde am suprins atât bune practici, cât şi practici pe care nu le recomandăm. Utilizatorii mai găsesc în aplicaţie avantaje şi dezavantaje ale diferitelor soluţii de construcţie, precum şi interviuri video cu experţi în domeniu.

La doar 9 luni din momentul lansării, ne mândrim cu peste 60.000 de utilizatori de la care învăţăm zilnic şi sute de testimoniale pozitive.

Considerăm că aplicaţia este încă la început, şi de aceea ne dorim ca împreună cu utilizatorii noştri să o transformăm într-un instrument care să le fie din ce în ce mai util pe parcursul construcţiei.

Pentru viitorul apropiat, echipa StartCasa şi-a propus să completeze informaţiile cu instrumente utile în construcţia unei case, precum managementul de proiect, bugetarea costurilor, comparator de prețuri, etc. Toate acestea vor permite (viitorilor) proprietari de case, să căpete controlul pe tot parcursul construcţiei.

Nu ne dorim să înlocuim implicarea directă a experţilor în construcţia casei, ci din contră, subliniem necesitatea implicării acestora, chiar de la începutul procesului. Ambiția noastră este de a furniza informațiile necesare pentru a putea lua cele mai bune decizii în momentele cheie, pentru a evita greşelile uzuale şi în final pentru a fi mai siguri de calitatea şi durabilitatea viitoarelor case.

“StartCasa este proiectul nostru intraprenorial din mediul digital prin care viitorii proprietari de case sunt conectați cu experții de care au nevoie pentru a-și construi casa mult visată. Astfel creștem pas cu pas o comunitate care ne împărtășește viziunea - pentru ca România să construiască mai bine.

Aplicaţia StartCasa este disponibilă pentru Android şi poate fi descărcată gratuit aici.