Fundația LafargeHolcim pentru Construcții Durabile

Fundația LafargeHolcim a fost creată în 2003 pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la rolul important pe care arhitectura, ingineria, planificarea urbană și industria construcțiilor îl au în realizarea unui viitor mai durabil. Este o inițiativă a grupului LafargeHolcim care exprimă angajamentul acestuia față de dezvoltarea durabilă.

 
Winners of the regional LafargeHolcim Awards Europe in 2017: Gold ex-aequo from Belgium and Bronze from the United Kingdom celebrate their recognition in the world’s most significant competition for sustainable design.

Premiile Internaționale LafargeHolcim

Emblema Fundației este reprezentată de către Premiile LafargeHolcim pentru Construcții Durabile. Este cea mai importantă competiție din lume dedicată designului durabil. Acesta recompensează proiectele și conceptele vizionare care depășesc performanțele de mediu, de responsabilitate socială și de creștere economică, exemplificând excelența arhitecturală, precum și un grad ridicat de transferabilitate. Fiecare ciclu de competiție se întinde pe o perioadă de trei ani, de la anunțare până la finalizare, acordându-se un premiu total de 2 milioane USD.

Există două categorii în cadrul competiției. Categoria principală este deschisă pentru arhitecți, ingineri, planificatori, proprietari de proiecte, constructori și firme de construcții aflate la un nivel avansat de proiectare, cu probabilitate mare de execuție. Categoria ”Next Generation” pentru tinerii profesioniști și studenți cu vârsta de până la 30 de ani caută viziuni și idei îndrăznețe. În ambele categorii, executarea proiectului ar putea să nu fi început înainte de deschiderea concursului.

⇒ Cel de-al 6-lea Concurs Internațional LafargeHolcim Awards începe la mijlocul anului 2019.

 

 

Leading thinkers from architecture, civil engineering, urban planning, social science, business, and industry from 40 countries met in Detroit at the 5th International LafargeHolcim Forum on April 7-9, 2016.

Forumul LafargeHolcim

Forumul LafargeHolcim pentru construcții durabile este o serie de conferințe trienale pe teme specifice de construcție durabilă, desfășurată în colaborare cu universitățile partenere ale Fundației. Evenimentul desfășurat pe parcursul mai multor zile este o platformă academică pentru arhitecți, ingineri, planificatori și specialiști în construcții din toate generațiile și locațiile geografice.

Mai mult decât atât, forumul LafargeHolcim oferă studenților la masterat și doctoranzilor numiți de universitățile partenere Fundației posibilitatea de a se conecta cu unii dintre cei mai importanți profesioniști din lume. Acest dialog aduce viziunile tinerilor la simpozion. Fiecare forum LafargeHolcim este completat de lansarea de publicații academice. De la înființare, Fundația a desfășurat șase Forumuri. Cel de-al VI-lea Forum Internațional LafargeHolcim, dedicat temei ”Re-materializarea construcțiilor”, a fost găzduit de Universitatea Americană din Cairo, Egipt. A avut loc între 4 și 6 aprilie 2019.

 

 

The Foundation releases academic publications, white papers, and booklets on exemplary sustainable construction projects regularly.

Diseminarea cunoștințelor

Prin intermediul activităților sale, Fundația a dezvoltat o rețea globală strânsă, ce reunește grupuri de părți interesante, și a crescut pentru a-și asuma rolul de centru de informare. Fundația publică broșuri despre proiecte de construcție durabilă exemplare și menține o prezență cuprinzătoare în mediul online, precum și în Social Media.

⇒ Vezi publicațiile Fundației LafargeHolcim

⇒ Vezi toate știrile despre Fundația LafargeHolcim

 

 

 

 

 

 

Păstrați legătura și fiți la curent

Fundația LafargeHolcim pentru Construcții Durabile trimite periodic actualizări (aproximativ șase pe an) cu privire la programele și activitățile sale. Datele personale sunt tratate în mod responsabil, cu sârguință și în conformitate cu toate cerințele legale. Standardele profesionale de ultimă generație sunt aplicate pentru a proteja integritatea și securitatea datelor cu caracter personal. Politica Fundației privind confidențialitatea datelor informează cu privire la drepturile de protecție a datelor aplicabile.  

⇒ Pentru a primi actualizări de la Fundația LafargeHolcim prin e-mail, vă rugăm să vă abonați aici.