Interviul

 

Cel mai bun mod de a afla daca exista o compatibilitate intre candidat si companie este discutia personala. Scopul principal al interviului este sa ne cunoastem. Este ocazia sa iti prezentam compania, sa explicam ceea ce facem si sa discutam in detaliu despre postul pentru care ai aplicat, inclusiv despre oportunitati de dezvoltare. Si, bineinteles vom raspunde cu placere intrabarilor tale.
Urmatoarele informatii ar trebui sa te ajute in pregatirea si participarea la interviu.

Fii pregatit(a)
Cauta cat mai multe informatii despre Holcim. Familiarizeaza-te cat mai bine cu pozitia pentru care ai aplicat, inclusiv cu sarcinile si responsabilitatile pe care le presupune. Fii pregatit(a) sa argumentezi de ce crezi ca esti persoana potrivita pentru postul vacant si cum crezi ca te vei potrivi cu organizatia.
Trebuie sa cunosti informatiile trecute in CV. Nu ar trebui sa fii luat/a prin surprindere cand vei fi intrebat(a) despre informatii deja mentionate in CV. Obtine cat mai multe detalii despre interviu, cum ar fi data, ora, locatia, tipul de interviu, durata, participantii din partea Holcim.

Fii deschis(a), proactiv(a) si sincer(a) 
Te incurajam sa participi activ la interviu. Ne intereseaza ideile, interesele si experientele tale.
Interviul ar trebui sa fie o conversatie cu doua sensuri, deoarece trebuie sa fii sigur(a) ca Holcim este compania potrivita pentru tine. Asa ca adreseaza intrebarile care sunt importante pentru tine. Pregateste o lista cu toate intrebarile la care nu ai gasit raspuns atunci cand ai cautat informatii despre companie si vino cu ele la interviu. Nu ezita sa pui intrebari despre companie, clientii nostri, strategie, valori, oportunitatile pe care ti le putem oferi si ceea ce astepti de la noi.

Fii tu insuti(ati) si relaxeaza-te
Daca te-ai pregatit, nu ai motive de neliniste. Incearca sa te relaxezi si aminteste-ti ca ne intereseaza cine esti tu cu adevarat.
Evita repetitiile deoarece pot crea sentimentul de impersonal. Fii optimist(a), increzator(oare) dar nu excesiv. Zambeste si fii tu insuti(ati).

Fii punctual(a)
Cu siguranta trebuie sa ajungi la timp. Poate chiar cu cinci-zece minute intainte de interviu. Daca intarzii, anunta persoana de contact si explica de ce.

Adopta o tinuta profesionala 
Vorbeste despre tine cu mandrie. Aminteste-ti sa te imbraci adecvat intalnirii.
Si inca ceva: nu esti singurul/singura care vrea sa isi arate latura sa cea mai buna - si noi vrem asta.