Our sustainability strategy

 

LafargeHolcim’s objective is to create shared value within society, which is focused through four key fields of action: protecting the climate throughout the entire construction chain, developing innovative products and solutions for building energy efficiency, promoting a business model that preserves and optimizes natural resources and furthers the development of communities.

Create shared value with society

 • Leadership in specific CO2 emissions among major international companies
 • Generate, monitor and report greenhouse gas (GHG) savings through the value chain from sustainable portfolio
 • Proactively engage with stakeholders at all levels
 • Apply environmental and social performance and transparency standards, internally and through our supply chain
 • Work with other leaders in the construction value chain to develop new solutions
 • Develop culture of workplace inclusiveness and employee development programs
 • Human rights, improving lives, community development
 • Low CO2 cements
 • Recycled aggregates including demolition waste
 • Sustainable concrete solutions (e.g. pervious concrete, insulating concrete systems & solutions, low CO2 concrete, concrete with high recycled content)
 • Enhance quality of life through inclusive business models
 • Provide “Geocycle” service and increase the use of biomass
 • Implement active water basin and  water use management and deliver water to communities in water-scarce areas
 • Implement a consistent and robust rehabilitation and biodiversity management at all extraction sites

 

Planul 2030

Planul 2030 se concentrează pe 4 domenii prioritare în care putem să avem cea mai importantă contribuție

În cadrul Grupului LafargeHolcim ne dorim să facem o schimbare pozitivă prin modul responsabil în care ne desfășurăm activitatea. Prin urmare, am creat Planul de sustenabilitate pentru 2030.

Ținta noastră este să generăm o treime din veniturile Grupului prin "Soluții pentru 2030" - un portofoliu de produse și servicii cu performanță îmbunătățită în ceea ce privește sustenabilitatea, iar ambiția noastră este ca acest plan să devină realitate în următorii 10 ani.

Planul 2030 depășește cadrul propriilor noastre activități și se adresează întregii industrii, concentrându-se pe cele 4 domenii prioritare în care putem să avem cea mai importantă contribuție.

1. Schimbări climatice  

Industria noastră este esențială; materialele de construcții sunt utilizate pentru infrastructura, locuințe, clădiri publice și comerciale în întreaga lume.

2. Economia circulară      

Resursele naturale sunt din ce în ce mai reduse. În ceea ce privește deșeurile, noi vedem soluții pentru această problemă. Inovăm și dezvoltăm noi modalități sustenabile de a valorifica deșeurile și de a crea produse care pot fi utilizate dincolo de scopul lor inițial.

3. Apă și natură    

Deficitul de apă este una dintre problemele majore cu care se confruntă planeta noastră, iar noi avem nevoie de apă pentru fabricarea produselor. De aceea, misiunea noastră este să reducem cantitatea de apă necesară proceselor de producție și să o utilizăm în mod responsabil. În zonele cu resurse limitate de apă, oferim comunităților și ecosistemelor mai multă apă decât preluăm din natură. În plus, avem grijă de biodiversitate în toate zonele în care ne desfășurăm activitatea.

 4. Oameni și comunități          

Creșterea demografică și extinderea urbanizării schimbă modul în care trăim și lucrăm. Securitatea și Sănătatea în Muncă se află, în continuare, în centrul tuturor acțiunilor noastre. De asemenea, avem o contribuție importantă la realizarea unei schimbări în bine oferind comunităților materiale de construcții pentru locuințe sigure și durabile, la prețuri accesibile. Mai mult, luptăm pentru corectitudine prin adoptarea unei poziții ferme împotriva corupției și discriminării la locul de muncă.

Planul 2030 se concentrează pe modalitățile în care putem îmbunătăți sustenabilitatea operațiunilor noastre și propune soluții inovatoare pentru clădiri și infrastructuri durabile. 

Răsfoiește broșura ce descrie Planul 2030.

Prin Planul 2030 construim viitorul.