Latest release

Holcim România investește 22.000 euro pentru un loc de joacă în Câmpulung

13 octombrie 2016

București, 11 octombrie 2016: Holcim România a amenajat un loc de joacă în orașul Câmpulung, iar investiția se ridică la 22.000 euro. Noul loc de joacă este situat în Grădina Publică și este pretabil pentru copiii cu vârstele între 2 și 15 ani.

Locul de joacă este dotat la standarde moderne, cu echipamente sigure ce vor aduce bucurie celor mici, le vor stimula imaginația, pentru a se dezvolta armonios fizic și psihic. Siguranța echipamentelor a fost unul dintre criteriile de lucru definitorii în amenajarea acestei facilități, iar dotările alese sunt reprezentative pentru a le oferi copiilor posibilitatea să facă mișcare zilnic într-o locație accesibilă.

Unul dintre pilonii strategiei de business ai Holcim România este sprijinirea comunităților locale, iar în Câmpulung, Holcim România are deja o tradiție de peste 20 de ani în proiecte de dezvoltare a infrastructurii locale, donații de echipamente pentru o mai bună dotare a spitalului local și inițiative personalizate pentru educarea tinerei generații. Dintre proiectele desfășurate la nivel local de companie în ultimii ani, menționăm: Drum Sigur - ABCdar Rutier, Lecția Verde – primul manual digital, campania de reabilitare a terenurilor de sport - Holcim îți predă ștafeta la fapte bune, De-a arhitectura – proiect dedicat copiilor din clasele primare.

Numele noului loc de joacă – Parcul Prieteniei a fost ales prin intermediul unui concurs destinat copiilor din clasele pregătitoare de la școlile din municipiul Câmpulung.

”Ne-am dorit ca locul de joacă să poarte un nume frumos, simbolic, izvorât din inocența celor mici. Sănătatea copiilor este bucuria noastră și am investit în amenajarea acestui teren de joacă ce îi va stimula fizic și le va oferi momente de socializare și fericire. Părinții au acum oportunitatea de a alege să petreacă timp relaxant alături de cei mici și în Parcul Prieteniei. Vrem să fim alături de comunitatea câmpulungeană și de noile generații pentru a gândi împreună proiecte frumoase, în beneficiul tuturor. Îi așteptăm de astăzi, cu mic cu mare, pe toți cei care vor să se distreze, la noul loc de joacă din Grădina Publică.”, a declarat Cornel Banu, director Fabrica de Ciment Câmpulung.

Investiția actuală de 22.000 euro a constat în dotarea locului de joacă din Grădina Publică cu echipamente de care cei mici se pot bucura începând cu data de 11 octombrie:

  • Leagăn cuib
  • Leagăn dublu (2)
  • Bârnă echilibru cu cifre
  • Echipamente pe arc elicoidal tip lună, Jumbo, motocicletă și delfin
  • Complex de joacă (panou de cățărare cu prize acces, platformă realizată din plasă care face trecerea la cele 2 tobogane (tobogan tub și tobogan cu sfori).
  • Un alt complex de joacă format din:  scară de acces, platformă descoperită (zona de așteptare) și tobogan drept din HDPE fără componente toxice.
  • Nisipar

Istoric Grădina Publică

Copiii din Câmpulung au un loc numai al lor, în Grădina Publică. Parcul Prieteniei este amplasat între aleile cu busturi ale personalităţilor, alei ce au fost amenajate între anii 1967-1985. Printre acestea se numără cele ale lui Dan Barbilian (Ion Barbu), pictorul I.D. Negulici, istoricul C.D. Aricescu, academicianul George Oprescu, scriitorul Tudor Muşatescu, academicianul C. Baraschi, academicianul C. I. Parhon.

Parcul datează din anul 1885, când primarul Istrate Rizeanu a plantat flori și arbori în această zonă care rămăsese pârjolită după un incendiu ce a lăsat ravagii în urma sa. În anul 1895 au fost instalate 25 de felinare pentru iluminarea acestuia, iar în 1929 gardul de lemn ce îl înconjura a fost înlocuit cu cel din piatră, proiectat de arhitectul D.I. Berechet.

Castanii seculari străjuiesc intrarea în lumea copiilor și le asigură aerul curat, verdeața și protecția de care au nevoie.

Despre Holcim România

Holcim (Romania) S.A. deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare și un terminal de ciment la Turda, 13 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi patru terminale de ciment. Holcim (Romania) S.A. are aproximativ 800 de angajați. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul companiei la www.holcim.ro şi pagina oficială de Facebook: facebook.com/holcimromania

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim în 2015. Având peste 180 de ani de experiență combinată, Grupul rezultat în urma fuziunii își propune să intre într-o nouă eră de tehnologii și inovații de vârf în industria materialelor de construcții, pentru a face față provocărilor secolului XXI.